Condimentul care te apără de bolile de inimă 

Îl folosim pentru a condimenta preparatele culinare, iar proprietățile sale terapeutice se cunosc de mii de ani. Alimentul te apără de afecțiunile inimii, iar lista beneficiilor nu se oprește aici.

De ajutor în dispepsie

Problemele de sănătate pot fi tratate cu ajutorul ardeiului iute. Potrivit unui studiu realizat de trei doctori italieni,simptomele dispepsiei (durere,discomfort abdominal și arsuri la stomac) se reduc la jumătate,după ce pacienții consumă pudră de ardei iute. 15 pacienți care au participat la studiu au primit un placebo,în timp ce alți 15 au primit 2,5 g de pudră de ardei iute în fiecare zi (împărțite în porții luate înainte de fiecare masă).

Ambele grupuri au luat tratamentele respective timp de cinci săptămâni și au evaluat simptomele lor în fiecare zi pe o scară de la zero la trei (scorul mai mare indică simptome mai severe). Până în ultima săptămână de tratament,simptomele grupului care a consumat pudră de ardei roșu s-au redus cu 60%.


Citește și:

Factori care îți îmbolnăvesc inima

Sfaturi esențiale pentru o inimă sănătoasă


Te apără de bolile de inimă

Ardeiul iute este indicat și în remediile pentru hipertensiunea arterială. Leacurile cu acest aliment curăță arterele și contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rău sau a trigliceridelor. Cei care consumă ardei iute au șanse mai mici să se îmbolnăvească de boli de inimă sau să facă un atac de cord sau accident vascular cerebral.

Ține la distanță diabetul

Cpasaicina,substanța care îi dă iuțeala specifică,estompează durerea și previne apariția multor afecțiuni. Printre acestea se numără cancerul,diabetul,ateroscleroza,diabetul zaharat. În plus,ardeiul roși conține și vitamina A și beta-caroten. Acesta din urmă nu este doar un antioxidant puternic,ci are un rol important în reducerea simptomelor astmului.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei