Cum ai o digestie corectă. Lucrurile pe care trebuie să le eviți după masă 

Se întâmplă să te doară stomacul după ce mănânci chiar și ceva ușor? Înseamnă că procedezi greșit! Cel mai probabil nu știai asta, dar stomacul tău are nevoie de câteva minute ca să digere mâncarea. În acest timp, nu e bine să îl mai aglomerezi cu următoarele lucruri:

Cum ai o digestie corectă - lucruri de evitat


1. Nu mai bea ceai


Dacă bei ceai după masă, acesta poate interfera cu absorbția de fier. Ceaiul conține acid taninic și interferează cu fierul și proteinele din alimente. Poate reduce absorbția de fier cu 87%. Deficitul de fier duce la dezvoltarea anemiei, scade imunitatea, stări de oboseală și lipsa poftei de mâncare.

2. Fumatul


Fumatul este extrem de periculos după masă. Țigara conține nicotină și interferează cu oxigenul vital pentru producerea digestiei. Organismul va absorbi mai multe elemente carcinogene decât de obicei. O țigară după masă este periculoasă precum 10 țigări fumate, una după alta… Acest obicei duce la apariția cancerului de plămâni și de stomac!

3. Mișcare după masă


Sportul după masă poate duce la apariția crampelor. Organismul tău nu are timp să activeze metabolismul. Digestia este crucială, deoarece menține sănătatea organismului și a circulației sangvine. Mișcarea după masă poate duce la un conflict între mușchi și sistemul digestiv. Musculatura va folosi toată energia organismului. Ți se poate face rău. Organismul va rămâne extenuat.

Nu este recomandat nici să faci mișcare pe stomacul gol. Organismul nu va avea energie pentru a susține activitatea fizică. E să faci mișcare la 2 ore după masă și cu 2 ore înainte de masă.

4. Somnul după masă


Somnul după ce ai mâncat produce un disconfort stomacal. Poate să se instaleze refluxul gastroesofagian. Această practică suprasolicită inima și în timp poate ceda!

Sursa: secretele.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "