Cum combați durerea de umăr 

Activitățile de zi cu zi, mișcările bruște, antrenamentul fizic excesiv sau dormitul în posturi incomode pot fi principalele cauze ale durerii de umăr, care poate să apară la orice vârstă. În plus, odată cu trecerea anilor, afecțiunea se poate agrava.

Iată ce trebuie să faci ca să combați durerea.

Odihnește-te mai mult

Dacă durerea este provocată în urma suprasolicitării articulațiilor,ceea ce ar trebui să faci este să te odihnești. Fără exerciții,efort sau mișcări bruște pentru câteva zile. Te vei simți mai bine în scurt timp. La început,trebuie să miști brațul încet,fără a-l brusca.

Fă-ți o baie caldă

Apa călduță este foarte bună pentru astfel de dureri,mai ales dacă practici exerciții fizice de dimineață. Astfel,va fi stimulat fluxul sangvin în ligamente,tendoane și mușchi. Pune săruri minerale în apă sau aplică comprese calde pe zona afectată de durere.

Citeşte şi:Ce să nu faci când ai dureri de stomac

Practică întinderi de dimineață

Sportul de dimineață este recomandat pentru a reduce rigiditatea sau durerea cauzată de postura incorectă. Lasă umerii în spate pentru a crește flexibilitatea ligamentelor. Când te ridici de pe pat,prima dată ar trebui să-ți jos picioarele și să stai pe marginea patului. Ridică brațul afectat în spate,prinde cotul cu cealaltă mână și trage spre tine. Sau,rotește umărul înainte și înapoi de mai multe ori. Poți face aceste întinderi în orice moment al zilei. Cu toate acestea,nu uita că dacă durerile sunt acute,nu trebuie să soliciți umărul deloc.

Masaj de relaxare a mușchilor

Dacă durerile de umăr persistă mai mult de câteva zile,optează pentru un masaj de relaxare a țesuturilor adânci care să stimuleze mușchii. Masajele sunt foarte bune pentru durerile ușoare și moderate,și nu pentru cele mai grave.

Citeşte şi:Pozițiile de somn care alină cele mai comune dureri

La fel de eficientă este și acupunctura,care,prin înțeparea pielii cu ace este eliberată tensiunea acumulată în mușchi. Dacă durerea nu dispare nici după aceste metode alternative,este timpul să mergi la un terapeut.

Credit foto:www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei