Cum descifrăm semnalele de alarmă trimise de şapte părţi ale propriului corp 
Corpul nostru ne transmite zilnic semnale atunci când buna funcţionare a organismului nostru este în pericol, însă puţini dintre noi le dăm atenţie şi credem că sunt dureri normale.
În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru,fiecare semnal trimis de părţi ale corpului nostru sunt extrem de importante,şi nu transmit doar semnale ale neplăcerilor fizice,dar şi anumite stări sufleteşti negative sau sentimente referitoare la oameni sau situaţii. “De multe ori,stările noastre sufleteşti dezechilibrate pot provoca,în timp,boli psihosomatice. Adică energiile negative produc stări chimice în corp,pe care le vom resimţi la un moment dat şi ca neplăceri fizice. Fiecare parte a corpului – precum gâtul,umerii,braţele,coatele,mâinile,degetele sau spatele (care centre importante ale sistemului nervos) transmite un semnal specific,deoarece este arondat unor stimuli psihologici”,declară psihologul Laura Maria Cojocaru.  
 
Cele 7 părţi ale corpului care ne trimit sistematic semnale de alarmă
 

Gâtul

 
Din punct de vedere al psihicului,problemele fiziologice apărute în zona gâtului se constituie într-o metaforă care ne atrage atenția asupra flexibilității de a vedea situațiile,persoanele,soluțiile posibile din mai multe perspective. În opinia psihologului,această capacitate ne ajută să înțelegem care este abordarea cea mai potrivită,atât situației,cât și personalității noastre. Dacă rămânem "fixaţi" asupra unei singure perspective,asupra unui singur punct de vedere,atunci gâtul nostru are de suferit,manifestând dureri,"înțepeniri".
 
“Manifestările fiziologice interioare de la nivelul gâtului au legătură cu limbajul verbal și nonverbal,cu capacitatea noastră de a spune ce ne doare,de a refuza,de a riposta atunci când suntem abuzați,cu capacitatea de a ne exprima nevoile,de a cere,cu capacitatea de a ne exprima verbal emoțiile si cu creativitatea de a găsi cea mai utilă modalitate de comunicare. Noi comunicăm,atunci când rostim cuvinte,cât și când tăcem,deci nu se pune problema existenței unei stopări a comunicării,ci este vorba despre a menține un echilibru între comunicarea verbală și cea nonverbală (prin care transmitem oricum o parte mult mai mare din mesaj). Dacă în zona capului iau naștere credințele noastre despre sine,despre viață,se conturează visurile noastre,sunt analizate și puse în aplicare deciziile și pașii necesari obiectivelor noastre,gâtul este expresia capacității și deschiderii noastre mentale către a explora mai multe aspecte ale obiectivului nostru,de a comunica cu cei din jur,în vederea înțelegerii tuturor factorilor,de a cere ajutorul atunci cand este necesar”,explică psihologul Laura Maria Cojocaru.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "