Cum îmbunătățești circulația sangvină 

Fie că afară e frig, fie nu, îți simți mai tot timpul mâinile și picioarele reci. Acesta este un semn că sângele ajunge mai greu la extremitățile corpului. Însă, din fericire, neplăcerea cu care te confrunți poate fi ținută sub control.

Proasta circulația a sângelui este însoțită adesea de simptome precum mâini și picioare reci,dureri de cap,amorțeală a membrelor și vindecarea foarte lentă a rănilor. Netratată,această problemă poate fi un factor de risc în declanșarea infarctului,a atacului cerebral sau a aterosclerozei (depuneri de grăsime pe pereții interiori ai vaselor de sânge).

Cauze

Dacă te confrunți cu proasta circulație a sângelui,primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să depistezi cauza. În unele situații,circulația sangvină deficitară este moștenită genetic,însă,de obicei,factorii cei mai comuni sunt fumatul,stilul de viață sedentar și obezitatea. Aceștia duc în timp la îngustarea arterelor,lucru care nu mai permite vaselor sangvine să transporte suficient sânge bogat în oxigen către toate organele vitale.

Ce suplimente poți lua

Magneziul este indicat în această problemă,fiindcă ajută la buna funcţionare a sistemului nervos,îmbunătăţește capacitatea mentală,ameliorează amorțelile și crampele de la nivelul membrelor,prevenind apariţia aterosclerozei şi a infarctului miocardic. Așadar,discută cu medicul tău pentru a-ți stabili doza optimă de magneziu pe zi.
 

La fel de eficiente sunt și suplimentele care conțin acizi grași Omega-3,fiindcă stimulează circulația sângelui către extremități,mențin în limite normale nivelul colesterolului,scad inflamațiile din corp și reduc durerile articulare ori musculare.


Citeşte şi:

Slăbește în funcţie de grupa sangvină!

Remedii naturale pentru detoxificarea sângelui și ficatului


 

Rolul masajului terapeutic

O metodă eficientă de stimulare a circulației sangvine este masajul terapeutic. Efectuată cu regularitate,această procedură medicală folosită încă din antichitate previne apariția venelor varicoase (vase dilatate și dureroase) de la nivelul picioarelor. În plus,masajul contribuie la buna funcționare a sistemului limfatic,care ajută organismul să lupte  împotriva infecțiilor.

Sfatul specialistului

Dr. Nelu Merliu,medic primar medicină internă,Centrul Medical Medsana

Tel:021.9607

Circulația sangvină se referă atât la circulația venoasă,cât și la cea arterială,fiecare din cele două fiind cauzate de un număr foarte mare de afecțiuni. Pentru un diagnostic corect și,implicit,un tratament adecvat,este necesar un consult la medicul specialist. Ca măsuri generale de activare a circulației sângelui se recomandă oricărei persoane,indiferent de vârstă,exercițiile fizice moderate,aplicarea unor manevre și procedee specifice (acestea se stabilesc de comun acord cu medicul în funcție de istoricul pacientului) și dușurile scoțiene (alternarea de apă rece și apă caldă). Toate acestea stimulează circulația sangvină la nivelul fiecărui organ,mențin elasticitatea pielii și îmbunătățesc sănătatea articulațiilor și a musculaturii.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei