Cum îți dai seama că ai probleme la ficat 

Ficatul este un organ esențial, funcția sa principală fiind cea de a  metaboliza substanțele nutritive din alimentele pe care le consumăm, ajutând digestia. Acesta îndeplinește mai multe funcții, de aceea este important să fii atentă la simptomele care te avertizează că ceva nu este în regulă cu ficatul.

 Modificarea culorii pielii 

Un simptom vizibil care arată că ficatul are probleme este modificarea culorii pielii. Dacă pielea începe să fie mai palidă sau gălbuie și marginile unghiilor sunt galbene,este posibil ca ficatul să nu funcționeaze bine. Nuanțele galbene de pe piele sunt cauzate de ficat pentru că nu elimină toxinele,ceea ce duce la acumularea bilirubinei sub piele.


Citește și:

Cel mai bun suc pentru detoxifierea ficatului

VIDEO:5 remedii pentru ficatul suprasolicitat


Dureri abdominale

Ficatul este situat în apropierea coastelor. Atunci când acesta are probleme,provoacă dureri în partea inferioară a abdomenului și coaste. Ascita (acumularea de lichid în interiorul cavităţii peritoneale (în abdomen),în jurul organelor intraabdominale) poate apărea,dacă problema nu se tratează.

 Balonare frecventă 

Dacă în mod frecvent te simți balonată, este posibil să te simți așa pentru că ficatul nu este capabil să secrete sucuri digestive. Asta înseamnă că sistemul digestiv este afectat de problemele hepatice.

 Oboseală 

Când ficatul descompune alimentele eliberează energia necesară pentru a îndeplini sarcinile de zi cu zi. Dacă te simți obosită,este posibil să fie din cauză că ficatul este în imposibilitatea de a-și face treaba așa cum trebuie.

Modificări ale urinei

Când ficatul are probleme se schimbă culoarea urinei,ajungând la la variante mai închise de galben. Unii medici cred că această schimbare de culoare se datorează deshidratării. În schimb,dacă consumi suficiente lichide este posibil ca modificarea culorii urinei să aibă loc din cauza  proastei funcționări a ficatului.

Greață

Anumite probleme digestive,cum sunt indigestia și refluxul sunt simptome ale unui ficat care nu funcționează așa cum trebuie.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "