Cum tratăm caria dintelui temporar 

Îngrijirea dinţilor temporari este foarte importantă, pentru că o alimentaţie dezechilibrată poate favoriza apariţia cariilor, iar tratarea acestora ajută la menţinerea sănătăţii copilului. Medicii ne învaţă cum pot fi prevenite cariile şi ce tip de aparat dentar trebuie să alegem pentru copiii noştri.

Cariile dinţilor temporari sunt frecvente şi strâns legate de obiceiurile alimentare ale copilului. Cu cât mănâncă mai multe dulciuri,cu zahăr rafinat,cu atât riscul de a i se caria dinţii este mai mare.

Igiena,primul pas al prevenţiei

Dinţii de lapte au altă structură decât cei permanenţi,fiind mai sensibili şi mai puţin rezistenţi,iar stratul lor de smalţ,mult mai subţire. Bacteriile se hrănesc cu alimente,iar igiena orală incorectă favorizează apariţia şi evoluţia rapidă a cariilor. Cu cât vizita la dentist se realizează mai devreme,cu atât caria poate fi tratată în stadiul incipient,iar copilul va fi mai puţin traumatizat. De asemenea,vizita la stomatolog poate preveni extinderea cariei la dinţii vecini", explică dr. Andrei Iordache, Clinica Imperial Dent.

Află de AICI cum îngrijești corect aparatul dentar al copiilor!

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei