Varicele sunt vene care s-au dilatat și s-au contorsionat, având un aspect inestetic. În funcție de de cât de avansate sunt, ele pot fi ameliorate natural sau chirugical. Află cum tratezi varicele!

Venele care se află chiar sub suprafața pielii se numesc vene superficiale,în timp ce cele de sub mușchi se numesc vene de adâncime.  Între ele se află vene de legătură care permit circulația sângelui.

Varicele apar atunci când,din diverse cauze,valvele din vene se deteriorează și sângele se încheagă. Sângele se strânge mai apoi în partea afectată de sub valve,ceea ce duce la mărirea lor. Din cauza sângelui închegat venele capătă și una spect albăstrui-verzui și par contorsionate.

 Care sunt simptomele 

Printre primele simptome care anunță apariția varicelor se numără mâncărimi ale picioarelor,mai ales după perioadele în care ai stat mult timp jos sau în picioare,umflarea picioarelor,o senzație de oboseală în picioare și de slăbiciune a mușchilor,crampe ale mușchilor picioarelor atunci când stai jos.

 Cauze ale apariției varicelor 

De vină pentru apariția acestei afecțiuni poate fi o predispoziție genetică,factori hormonali,kilogramele în plus,sarcina,probleme ale circulației sângelui sau inflamația venelor.

Cum tratezi varicele

Tratamentul varicelorpoate fi chirurgical sau nu. Dacă venele afectate sunt încă în primul stadiu al bolii,de ajutor pot fi ciorapii de compresie. Aceștia pot fi purtați pe tot parcursul zilei și ajută la comprimarea venelor și astfel nu se vor mări și nu îți vor cauza un alt disconfort.

O altă soluție este scleroterapia. Aceasta constă în injectarea unei substanțe în vene,care închide venele și împiedică sângele să se mai acumuleze în zona afectată,fiind astfel obligat să circule doar prin vene sănătoase. Este o procedură ușoară,care nu necesită anestezie.

Venele care se transformă în varice de adâncime pot fi tratate cu scleroterapie ghidată de ultrasunete,care permite tratarea chiar și a venelor ascunse. Cu ajutorul scleroterapiei pot fi tratate și venele păianjen,acele linii roșiatice care apar la suprafața venelor.

În ceea ce privește metodele chirurgicale,cea mai utilizată este îndepărtarea venelor prin operație. Această procedură necesită anestezie și spitalizare. Venele pot fi îndepărtate și prin metoda endoscopiei sau cu ajutorul unui fascicul de lumină,introdus într-un capăt al venei,care va lumina până în capătul bolnav,permițând înlăturarea întregii porțiuni de venă afectată.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "