De ce afecțiuni poți să suferi dacă tușești 

Tusea este una dintre afecțiunile cele mai deranjate de care o persoană poate suferi. Deși, în general aceasta apare în urma unei infecții, există o serie de alte motive care o pot declanșa. Iată care sunt acestea!

 Alergii 

Poluanții din mediu sunt printre principalii factori vinovați care declanșează tusea alergică. Produsele chimice și gazele industriale pot provoca congestie în tractul respirator și să declanșeze tusea. Acest tip de tuse,de obicei,dispare când alergenul este eliminat.

 Gripa sezonieră 

Potrivit Dr. Pradip Shah,consultant la spitalul Fortis,Mulund,India, infecția virală este cea mai frecventă cauză a tusei uscate. Transmiterea virusului pe calea aerului,consumul de băuturi reci sau înghețată favorizează apariția infecțiilor virale.


Citește și:

Cel mai eficient remediu care combate tusea

Scapă de tuse cu muguri de brad!


 Boala de reflux gastroesofagian 

Tusea însoțită de senzația de arsură în piept sau în gât pentru mai mult de două ori pe săptămână,ar putea fi din cauza bolii de reflux gastroesofagian. Această tuse apare,de regulă,dimineața devreme sau seara. Tusea se declanșează din cauza acidul din stomac,care irită mucoasă.

Bronșită cronică

Bronșita este inflamația mucoasei bronhiilor. Inflamația cronică a mucoasei bronhiilor poate provoca tuse umedă. Principala cauză a bronșitei cronice este fumatul.

Astmul

Dacă ai observat că ai crize recurente de tuse,însoțite de dispnee,este posibil să suferi de astm. Accesele recurente de tuse sunt declanșate ca un mecanism reflex de a expulza alergenul din corp.

Pneumonie

Tusea uscată,care mai târziu devine productivă cu mucus verzui,poate fi din cauza pneumoniei. Cu toate că pneumonia se poate manifesta asemănător bronșitei,unul dintre simptomele care o caracterizează este tusea cu sânge. Dacă observi acest semn,mergi la medic!

Tuberculoză

Tusea pe termen lung,împreună cu oboseala extremă și pierderea în greutate indică,de obicei,o infecție bacteriană a plămânilor. De aceea,medicii recomandă ca la primele semne ale tusei cu sânge însoțită cu musuc,pacientul să se prezinte la doctor,pentru că este suspectat de tuberculoză.

Cancer pulmonar

Cancerul pulmonar este cea mai frecventă cauză a apariției tusei la fumători. De obicei,o tuse care durează mai mult de trei săptămâni,și este însoțită cu sânge,scădere în greutate inexplicabilă,oboseală extremă și durere toracică poate indica prezența cancerului pulmonar.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "