De ce ar trebui să renunți la zahăr 

Zahărul poate da dependență, dar consumul său în exces poate cauza probleme de sănătate foarte grave. De aceea, este bine să știi de ce trebuie să te ferești de acest aliment periculos.

 

Cât mai puțin zahăr în fiecare zi

 

Doza zilnică recomandată de zahărnu este mai mult de șase lingurițe pentru femei și de nouă pentru bărbați. Prin urmare,încearcă să nu depășești această doză dacă vrei să ții problemele de sănătate la distanță.

 

Zahărul se găsește ascuns în multe alimente

 

O mare parte dintre noi consumăm prea mult zahăr fără să știm. Acesta se găsește din abundență în alimentele procesate și în băuturile răcoritoare din comerț. O singură cutie de suc mică poate să conțină șapte lingurițe de zahăr,iar o sticlă mare poate să ajungă să aibă 44 de lingurițe de zahăr.

 

Dulciurile abundă în zahăr

 

Ciocolata,produsele de patiserie,bomboanele,produsele de fast-food,cerealele pentru micul dejun,înghețata,sucurile,supele la plic,băuturile alcoolice și deserturile au foarte mult zahăr.

 

Nu are substanțe nutritive necesare organismului

 

Zahărul este bogat în calorii,dar nu conține niciunul dintre vitaminele sau mineralele de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie.

 

Poate duce la probleme grave de sănătate

 

Un consum de zahăr în exces favorizează apariția multor probleme de sănătate,cum sunt obezitatea,cariile,diabetul și un sistem imunitar deficitar. Mai mult,poate duce la creșterea nivelului de colesterol „rău“,rezistență la insulină și creșterea tensiunii arteriale.

 

Poate fi înlocuit

 

Există mai multe opțiuni cu care poți înlocui cu  succes zahărul. Înlocuitoriisunt recomandați în special celor care suferă de diabet,obezitate și de alte afecțiuni. Oamenii care consumă înlocuitori ai zahărului reduc semnificativ aportul de calorii fără a avea senzația de foame. Stevia Rebaudiana,aspartamul și sucraloza sunt doar câțiva dintre înlocuitorii zahărului.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei