De ce se produce avortul spontan 

Pe cât de fericită este vestea că vei fi mămică, pe atât de mare este durerea pierderii unei sarcini. Află de ce se produce avortul spontan!

Deși nu se știe cu exactitate ce anume duce la provocarea avortului,motivele pot fi multiple,iar în multe cazuri el poate fi evitat.

De ce se produce avortul spontan. Anormalități cromozomiale

 

Nepotrivirea cromozomilor este vinovată în 60% dintre cazurile de avort spontan. Cromozomii sunt mici structuri din componența fiecărei celule,care transmit materialul genetic. De obicei,în fiecare celulă sunt 23 de perechi de cromozomi,care se unesc atunci când ovulul este fecundat. Uneori însă,apar erori,iar cromozomii nu se contopesc corespunzător,de unde rezultă anormalitățile cromozomiale și în final se produce avortul.

De ce se produce avortul spontan. Probleme cu uterul

 

Atunci când uterul nu este pregătit pentru a susține o sarcină sau forma lui nu este cea normală,embrionul nu se poate prinde de pereții acestuia și nu se poate hrăni corespunzător. O altă cauză a avortului poate fi un cervix slăbit. Spre sfârșitul primului trimestru de sarcină,bebelușul crește îndeajuns de mult pentru a fi nevoie de susținerea cervixului. Dacă acesta este slăbit,poate apărea avortulspontan.

De ce se produce avortul spontan. Boli imune

 

Având în vedere că sperma este un corp străin în organismul unei femei,de îndată ce ovulul este fertilizat el transmite semnale către sistemul imunitar pentru a-l accepta și a nu-l trata precum un intrus. În anumite situații,embrionul nu este acceptat de către organism,iar anticorpii îl atacă,provocând pierderea sarcinii.

De ce se produce avortul spontan. Probleme tiroidiene

 

Hipo și hipertiroidismul,precum și diabetul netratat se numără printre afecțiunile care împiedică dezvoltarea embrionului. Este important să-ți ții diabetul sub control și să-ți tratezi problemele tiroidienepentru ca sarcina să evolueze.

De ce se produce avortul spontan. Sindromul ovarului polichistic

 

Nivelul crescut de testosteron în organism duce la menstruație neregulată. Chiar și la femeile care nu au probleme cu diabetul,nivelul prea mare de insulină împiedică dezvoltare embrionului.

Alte cauze ale avortului sunt:

Infecțiile bacteriene

Fumatul

Consumul de alcool

Substanțele toxice din aer

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei