Halena (respirația urât mirositoare nu e o chestie cu care să te joci. Mâncatul usturoiului e ultima problemă care ar trebui să te preocupe, mai ales că nu trece dacă doar te speli pe dinți și gata. Există mai multe motive pentru care respirația ta seamănă cu bomba de la Nagasaki. Iată câteva!


Ai pietre pe amigdale

Centrul Național pentru Biotehnologia Informației din SUA a  raportat că 75 la sută dintre pacienții cu mari cantități de sulf (cea mai importantă cauză a respirației urât mirositoare) sunt pietrele la amigdale. Dacă nu știai, pietrele la amigdale sunt un amestec de bacterii și deșeuri care se așază în spatele gâtului, la amigdale și colectează acolo. Există un remediu, nu te speria! Folosește bicarbonat de sodiu ca să faci gargară. Asta te ajută să omori bacteriile alea de acolo.

Chestiile mentolate

Potrivit Societății Americane de Chimie, toate dulciurile mentolate, gumele și alte prostii d-astea îți sporesc cultura de bacterii din gât și gură. Ele maschează foarte bine mirosul dar doar pentru un timp scurt și... hei!... doar îl maschează, nu-l elimină! E ca și cum ai băga gunoiul sub preș. Încearcă să folosești produse mentolate fără zahăr și neapărat periază-ți limba ca să-ți îndepărtezi celulele moarte de pe piele.

Aerul proaspăt

Îți face bine, dar să nu fie rece! Dacă e rece, îți usucă mucoasele . Rezultatul – respirație urât mirositoare, nas care curge și gură uscată.

Ai kilograme în plus

Cu cât o persoană e mai grasă, cu atât mai mult e supusă riscului de a dezvolta halenă. O echipă de medici de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit că obezitatea poate fi un factor de risc pentru halitoză, din cauza preferinței pentru hrana nesănătoasă.


Sursa foto: the alternativedaily.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "