Desertul de post din supermarket care poate creşte riscul de infarct 

A început postul Crăciunului, iar până în noaptea zilei de 24 decembrie, multe persoane renunță la carne, lapte și ouă. De multe ori însă, alimentele pe care le alegem în locul lor nu sunt cele mai sănătoase.

De la zacusca plină de ulei, pâinea în exces sau pateurile vegetale, biceiurile alimentare ale românilor nu sunt tocmai sănătoase.

În această categorie intră și un desert preferat de mulți români: napolitanele. Nu doar că favorizează acumularea kilogramelor, fluctuaţiile glicemiei, dar şi depunerea grăsimilor pe vasele de sânge, ci conțin și numeroase E-uri periculoase.


Grăsimile hidrogenate sunt cele spre care ar trebui să ne îndreptăm atenţia, pentru că acestea sunt vinovate de creşterea colesterolului „rău”, cel care este principalul responsabil de instalarea bolilor cardiovasculare.

Citește și: Gogoși pufoase din cartofi, după rețeta buncii. Deliciul perfect pentru o zi de post

Potrivit specialiștilor, odată ajunse în organismul nostru, aceste lipide cresc nivelul colesterolului LDL şi îl scad pe cel al colesterolului HDL, care are efecte protectoare. Astfel, devenim candidaţii ideali pentru obezitate şi boli cardiovasculare, principal cauză de mortalitate în lume.


Sursă: csid.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "