Dormitul pe partea stângă este mai sănătos 

Este de necontestat faptul că somnul este unul dintre cele mai dulci plăceri ale vieții. Știm că pentru a avea o sănătate optimă trebuie să ne odihnim. Lipsa somnului duce la apariția de boli și afecțiuni care pot fi fatale.

Cu toate acestea,dormitul pe partea stângă este cel mai sănătos,dar nu pentru toată lumea. Nu este recomandat celor care suferă de boli cardiovasculare. În plus,lipsa somnului este unul dintre cei mai mari factori asociați cu bolile de inimă. Dacă nu ne odihnim așa cum trebuie,corpul o să devină din ce în ce mai obosit,nu o să mai aibă energie și nu o să te poți concentra așa cum trebuie.

Mai sus spuneam că este sănătos să dormi pe partea stângă. Cercetările au arătat că dormitul pe partea stângă,așa cum multă lume a spus că este benefic,nu este o poveste veche,chiar are beneficii reale asupra sănătății.

Iată de ce este bine să dormi pe partea stângă:

1. Benefic pentru femeile însărcinate

La femeile gravide,este recomandată poziția de dormit pe stânga,deoarece poate preveni ficatul de la formarea de presiune asupra uterului și va stimula circulația sângelui,împreună cu îmbunătățirea fluxului de sânge la făt.

În plus,te poate scuti de durerile de spate. O să te ajute să dormi mai bine,ceea ce este,fără îndoială,o provocare majoră în timpul sarcinii.

2. Ajută la o mai bună scurgere limfatică

Sistemul limfatic este o rețea de țesuturi și organe,care transportă fluidul limfatic în tot corpul. Limfa îndeplinește funcțiile de transport,de la combaterea infecției celulelor albe de sânge prin sistem,și este cea care ajută la eliminarea toxinelor și a altor substanțe toxice din organism.  

În timp ce dovezile științifice sunt de părerea că este bine să dormim pe partea stângă,sistemele alternative,cum este medicina Ayurveda,crede că bolile care apar pe partea stângă a corpului se datorează congestiei sistemului limfatic. Splina este situată în partea stângă,și este una dintre principalele organe din cadrul sistemului limfatic. Este cea care purifică lichidul limfatic,dar și sângele.

Atunci când dormim pe partea stângă,gravitatea permite drenarea sângelui și a fluidului prin splină în mod treptat. Este important să ne amintim că sistemul limfatic nu funcționează în conjuncție cu inima.

3. Ajută la o mai bună eliminare a toxinelor

Organismul elimină substanțele nefolositoare prin intestine. Intestinul subțire este cel care transportă deșeurile prin supapa ileocecală la intestinul gros pe partea dreaptă. Intestinul gros transportă apoi acest material rezidual prin stomac pe partea dreaptă,în cele din urmă în colon,care este situat descendent pe partea stângă a corpului.

Atunci când dormi pe partea stângă,forțele gravitaționale fac mai ușor procesul de trecere pentru produsele alimentare de la intestinul subțire la intestinul gros. Mai mult decât atât,pe măsură ce noaptea progresează și tu dormi pe partea stângă,deșeurile din intestinul gros sunt îndreptate lent către colon.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei