Epidemie de gripă în România. Medicii atrag atenția: "Nu știm să ne ferim" 

Românii nu știu să se ferească de gripă, susțin medicii, după ce autoritățile au anunțat epidemie în România. 

În cadrul unei conferințe de presă, medicul  Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală, a vorbit despre greșelile pe care le fac românii atunci când vine vorba despre prevenirea gripei. 


Potrivit acestuia, cea mai mare problemă este igiena personală.

"Problema este cu igienă personală. Apă și săpunul sunt sfinte. Nu dezinfectantul. Apă și săpunul. Cum strănutam. Nu strănutam în mâna. în acest context este bine să purtăm și masca de protecție. Dacă o purtăm sub nas o purtăm degeaba. Nu uitați că trebuie să ne spălăm și în nas. Când ne spălăm pe mâini, și în nas. Mâna se contaminează dacă atinge secrețiile nazale", a declarat Dr. Adrian Streinu Cercel.

Citește și: Epidemie de gripă. Cum te ferești, unde poți face testul antigripal și cât costă măștile medicale


Trebuie să evităm zonele aglomerate și să purtăm mască de protecție, ne îndeamnă medicii. 

"Te duci în autobuz, pui mâna pe bară, ajungi acasă, te speli pe mâini. Dacă îți sufli nasul, îl sufli în batista − o chestie care la români nu prea se poartă. Mai avem și scuipatul pe jos. Nu se face. Stăm în casă, evităm aglomerațiile voluntare. Stand la căldură, virusul nu se mai multiplică cu aceeași viteză cu care se multiplică când are condițiile optime.

Dacă știi că tușeșți și strănuți − și este epidemie de gripă −, când ieși din casă, pune-ti o masca. Obligatoriu și pe nas, altfel e degeaba", explică medicul 

Citește și: Nu mai folosi oțet sau spirt pentru a scădea febra copiilor! Le pui viața în pericol


Medicii atrag atenția și asupra leacurilor băbești, de care trebuie să uitați. 

"Mai rămân chestiile băbeșți și chestiile moderne cu diverse suplimente. Sunt apă de ploaie. Zero. Nu ajută nimic. Nici suplimentele, nici vitamina C, nici propolis, nici consumul de portocale.

Bun, dacă bei ceai fierbinte îți face bine. Dar efectul vine de la căldură. și, dacă ai făcut febra, ai transpirat... deci, consumul de lichide ajută. Dar ceaiul poate să fie de absolut orice. Inclusiv ceai de hamei", a spus Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. dr. Matei Bals" pentru pressone.ro. 


Sursă: copilul.ro

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "