Factori care te îmbolnăvesc de cancer 

Suntem înconjurați de substanțe cancerigene. De la aerul pe care îl respirăm până la anumite alimente pe care le consumăm, există sute de factori care pot crește riscul de a ne îmbolnăvi de  cancer.

Desigur,aceste lucruri mici în viața nostră de zi cu zi nu trebuie să provoace neapărat cancer,dar e mai bine să fim conștienți de ce se întâmplă în jurul nostru.

Poluarea aerului

Fumul generat de automobilele cu motoare mari (camioane,trenuri,autobuze,generatoare,unele mașini),care rulează pe diesel,este de fapt un cocktail de extracte chimice,care pot favoriza apariția cancerului pulmonar și a altor forme rare de cancer,cum sunt cele de esofag,stomac și vezică urinară.

Radiațiile ultraviolete

Expunerea directă la radiațiile UV este o cauză comună a cancerului de piele. Societatea Americană de Cancer menționează că riscul apariției cancerului de piele depinde de durata petrecută sub razele soarelui. Arsurile solare sau sursele de radiații UV artificiale,cum este bronzarea la salon,crește și mai mult riscul de cancer.

Aparate casnice cu combustibil

Aparatele de uz casnic,cum sunt sobele pe gaz și încălzirea cu kerosen,produc formaldehidă,un produs chimic puternic,care este eliberat atunci când combustibilul este ars. Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) spune că acest produs este cancerigen.


Citește și:

Cancerul de sân poate fi prevenit! Iată cum!

Topul alimentelor care cauzează cancer


Odorizante de cameră

Cele mai multe produse pe care le folosim pentru curățarea locuinței deteriorează sănătatea noastră. Unele dintre acestea sunt chiar odorizantele de cameră. Parfumul dulce al acestora îți împrospătează casa,dar știi ce substanțe chimice conține? Mirosul plăcut este dat de formaldehidă,substanță care este cancerigenă.

Conservanți alimentari

Toate alimentele conservate conțin conservanți adăugați pentru a le crește durata de viață. Potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului,aditivi,cum sunt nitritul de sodiu și nitrații sunt cancerigeni,favorizând apariția cancerului de colon.

Tutunul

Fumatul creșe riscul de a dezvolta cancer. Dar,asta nu înseamnă că nefumătorii sunt în siguranță. Chiar și fumatul pasiv este cancerigen,potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.

Sursă foto:www.thehealthsite.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei