Felul în care dormi îți spune de ce boli suferi 

Dacă, după o noapte de somn, te trezești obosită și prost dispusă, e semn că ai o problemă.

Dormi peste 10 ore pe noapte și pui 3 ceasuri să sune

  • Ce înseamnă asta:E posibil să suferi de hipotiroidie sau de o infecție ascunsă. Hipotiroidia afectează mai mult femeile peste 60 de ani,cauzând încetinirea metabolismului,oboseală cronică,luare în greutate. Somnul de peste 10 ore indică faptul că tiroida nu este capabilă să controleze metabolismul – sau poate indica o infecție. O analiză de sânge îți va da răspunsul.

 Te trezești obosită în fiecare dimineață

  • Ce înseamnă asta:Apnee de somn sau depresie. Apneea de somn este o afecțiune caracterizată prin pauze de respirație repetate,frecvente în timpul somnului. Pauzele acestea îți dau peste cap somnul – practic,te trezești de sute de ori pe noapte,dar nu-ți mai amintești nimic. Consultă un specialist,fiindcă această problemă îți perturbă și activitatea cardiacă. Și depresia provoacă o stare constantă de oboseală – încearcă să te vezi cu un psihoterapeut.

Citește și:

Tratamente naturiste pentru ovare polichistice

Arnica,leac pentru vânătăi și umflături


Adormi numai cu televizorul aprins

  • Ce înseamnă asta:Anxietate. Televizorul este unealta care te distrage de la propriile gânduri,alungă,pe moment,emoțiile și grijile. Problema e că lumina televizorului stimulează producerea de hormoni ai stresului – deci,renunță la acest „somnifer” și citește mai bine o carte înainte de culcare.

Te trezești des ca să te duci la baie

  • Ce înseamnă asta:Diabet. Dacă te duci la toaletă mai mult de 2 ori pe noapte,poți suferi de diabet. Urinarea frecventă este un efect secundar al glicemiei crescute,pentru că rinichii lucrează „peste program” pentru a absorbi și filtra excesul de zahăr din sânge. Consultă un doctor!

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "