Fructul care combate cancerul de colon 

Studii recente au descoperit că anumiți compuși naturali, cum sunt oligozaharidele, distrug până la 46% din celulelor cancerului de colon, spre deosebire de chimioterapie. Și, față de medicamentele toxice care se utilizează în tratarea acestei afecțiuni, oligozaharidele sunt compuși naturali, care nu au efecte secundare.

Cancerul de colon este o afecțiune care îmbolnăvește atât femei,cât și bărbați în întreaga lume. Tratamentul utilizat în distrugerea celulelor canceroase folosite în acet tip de afecțiune a cunoscut un succes limitat de-a lungul timpului,întrucât are numeroase efecte secundare,cum sunt spasmul coronarian,anemie și imunosupresie.

Compușii din mere,distrug celulele canceroase

Cercetătorii chinezi de la Universitaea Xi’an au descoperit că,cu cât cantitatea oligozaharidelor din măr este mai mare,cu atât mai bune sunt rezultatele împotriva celulelor canceroase de la nivelul colonului. În plus,specialiștii au constatat că oligozaharidele din mere au proprietatea de a opri creșterea de noi celule canceroase.


Citește și:

Nucile protejează împotriva unui tip de cancer

Probleme de sănătate care anunță cancerul


Compușii naturali care se găsesc în mere,pe lângă faptul că distrug celulele canceroase,ajută la păstrearea florei intestinale sănătoase,țin sub control glicemia și întăresc sistemul imunitar. Oligozaharidele se întâlnesc atât în fructe,legume și alge,precum și în miere și lapte. Pentru a te bucura de beneficiile acestor alimente,trebuie să le consumi crude.

În plus,sucul de mere care se găsește în comerț conține doar 10 % din antioxidanți,comparativ cu mere crude. Ca de obicei,consumul de măr crud și proaspăt este mult mai sănătoas decât să mănânci versiunea prelucrată.

Merele țin la distanță multe afecțiuni

Aceste fructe conțin numeroase vitamine,minerale și enzime. În plus,datorită conținutului de acid malic oferă organismului energia de care are nevoie. Acest compus este important pentru persoanele care suferă de fibromialgie sau de sindromul oboselii cronice.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "