Grupa de sânge îți spune dacă riști să suferi de demență 

Oamenii de știință spun că grupa de sânge te poate preveni în ceea ce privește problemele de sănătatea cu care te poți alege de-a lungul vieții, în special la bătrânețe. Mai mult, un studiu realizat recent arată că persoanele cu o anumită grupă de sânge au un risc mare de a avea probleme cu memoria și chiar să se îmbolnăvească de demență.

 

Ce este demența

 

Demența este un termen general care descrie mai multe afectiuni degenerative ale creierului,care apar odată cu înaintarea în vârstă. Bolile Alzheimer și Parkinson sunt cele mai frecvente tipuri de demență,dar,în general,demența poate fi orice tip de afecțiune care provoacă scăderea capacității cognitive. La început,simptomele precoce ale demenței par inofensive,și ele constau,de exemplu,în uitarea ocazională.

Pe măsură ce boala avansează,funcția cognitivă începe să scadă drastic. Persoanele cu demență își uită prietenii,membrii familiei. Fără un creier care să funcționeze adecvat,suferinzii de demență pot experimenta schimbări de personalitate sau pierderea capacității de a gândi critic și de a rezolva problemele care apar în viața lor.

 

Ce s-a descoperit în urma studiului

 

Studiul a fost publicat în revista „Neurologie“. Cercetarea a examinat medical peste 30.000 de subiecți de peste 45 de ani,care au avut de trecut mai multe teste prin care li s-au verificat capacitatea de memorare și abilitățile de gândire critică. Apoi au fost testați din nou,trei ani mai târziu. 495 dintre subiecți s-au dovedit a avea probleme de memorie sau de gândire din cauza demenței. Mai exact,persoanele cu grupa de sângeAB.

 

Ce poți face pentru a nu te îmbolnăvi

 

Dacă te afli printre persoanele cu grupa de sânge de tip AB,asta nu înseamnă neapărat că te vei îmbolnăvi de demențăla bătrânețe. Din fericire,există multe lucruri pe care le poți face pentru a reduce acest risc. Medicii subliniază importanța unui stil de viață sănătos și menținerea unei greutăți normale,scăderea tensiunii arteriale. Totodată,evitarea fumului de țigară și mișcarea în fiecare zi pot preveni creierul să se deterioreze.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "