Îți cade părul? Iată care sunt cauzele! 

Căderea părului este o problemă care afectează atât bărbații, cât și femeile. De regulă, acest lucru nu indică o problemă serioasă. Dacă însă, observi că zi de zi pierzi multe fire de păr, iată care ar fi motivele pentru care acest lucru se întâmplă.

Stresul

Se știe că stresul își pune amprenta asupra sănătății noastre în diferite moduri. Un prim semn care-ți arată că ești stresată este căderea părului. Specialiștii spun că la adulții ale căror niveluri de anxietate sunt ridicate,ceea ce este,de obicei,un rezultat al stresului și a unui stil de viață sedentar,pierderea părului nu este un eveniment rar. Motivele exacte care să explice de ce stresul duce la căderea excesivă a părului nu au fost stabilite,dar experții cred că dezechilibrele hormonale din cauza nivelurilor ridicate de stres poate fi o cauză probabilă a pierderii părului.

Medicamentele

Au numeroase efecte secundare. Specialiștii spun că persoanele care iau medicamente,cum sunt antidepresive,steroizi anabolizanți,medicamente anticancer,calmante pentru afecțiuni cronice,pot să conducă la pierdere părului. Aceasta lucru se întâmplă din cauza schimbările fiziologice care se petrec în interiorul organismului și a efectului secundar pe care medicamentele le au.


Citește și:

Metode naturale de colorare a firelor de păr albe

Te vopseşti des? Iată ce obiceiuri îţi afectează culoarea părului!


Boli acute

Și bolile acute pot fi responsabile de căderea părului. Persoanele care suferă de o boală acută,cum sunt febra tifoidă,malaria sau cancer,se pot confrunta cu căderea excesivă a părului. Uneori,și femeile care se află în perioada postpartum pot să observe o cădere masivă a părului,din cauza dezechilibrelor hormonale.

Afecțiuni cronice

Deseori,anumite afecțiuni,cum sunt diabetul zaharat,tulburările tiroidiene sau chiar artrita,pot duce la pierderea părului. În cazul diabetului,alimentarea cu sânge a foliculilor de păr scade și,prin urmare,părul cade.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "