Lipsa unei vitamine din corp cauzează cancer 

Avem nevoie de vitamine și de substanțe nutritive pentru a fi sănătoase. Specialiștii au ajuns la concluzia că există o vitamină care ne apără de cancer și de multe alte boli.

Cercetătorii spun că există aproximativ 30.000 de gene în corpul nostru și că vitamina D poate influența aproximativ 3.000 dintre ele. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta are un impact pozitiv asupra multor afecțiuni,de la cancer până la autism și boli de inimă. Singura problemă este că vitamina D lipsește din organismul multora dintre noi.

Ține la distanță cancerul

Legătura dintre vitamina D și anumite tipuri de cancer a fost testată și confirmată în analizarea a peste 200 de studii epidemiologice. Optimizarea nivelului de vitamina D ar putea ajuta la prevenția a cel puțin 16 tipuri diferite de cancer,inclusiv pancreatic,pulmonar,ovarian,de prostată și de piele.

Potrivit unui studiu realizat de Dr. William Grant,om de știință,aproximativ 30% dintre decesele cauzate de cancer-care se ridică la două milioane în întreaga lume și 200.000 în Statele Unite ale Americii-ar putea fi prevenite în fiecare an dacă am avea în organism suficientă vitamina D.


Citește și:

Rețeta miraculoasă care te apără de cancer

Factori care te îmbolnăvesc de cancer


Te scapă de gripă

Pe lângă faptul că ține la distanță una dintre cele mai necruțătoare afecțiuni,vitamina D înlătură răceala și gripa,atacând bacteriile și virușii. Persoanele care includ în alimentația zilnică fructe bogate în vitamina D sunt ferite de răceală.

De unde obții vitamina D

Soarele este sursa ideală de a obține vitamina D,dar asta nu înseamnă că trebuie să stai la soare fără cremă de protecție,pentru că expunerea repetată și îndelungată favorizează apariția cancerului.

Pentru a optimiza nivelul de vitamina D și pentru a obține un bronz sănătos,este important ca în primele zile în care îți expui pielea să limitezi expunerea la soare. Cu cât pielea devine mai bronzată,poți sta la soare 30 de minute în plus.

Nivelurile ideale de vitamina D în organism:

Isuficient:<50 ng/ml

Optim:  50-70 ng/ml

Te protejează de cancer:70-100 ng/ml

Exces:>100 ng/ml

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "