Mâinile și unghiile îți spun cum stai cu sănătatea 

Mâinile și unghiile tale pot dezvălui unele lucruri importante despre starea ta generală de sănătate. De aceea, acordă-le atenție și mergi la medic dacă observi apariția unor pete.

 

Degetele albastre

 

Acesta poate fi un semn al circulației deficitare a sângelui. Simptomul se întâlnește și la afecțiunea numită sindromul Raynaud,în care mici vase de sânge de la extremități sunt supra-sensibile la schimbările de temperatură. Degetelepot deveni roșii,albastre sau albe și sunt însoțite de durere,amorțeală și furnicături. Dacă sunt însoțite de simptome cum este febra ar putea fi semn de pneumonie.

 

Palmele transpirate

 

Această neplăcere poate fi din cauza stresului sau poate fi semn al unei tiroide hiperactive,care tinde să accelereze metabolismul,ceea ce înseamnă că arzi mai multe calorii și astfel este generată mai multă căldură. Consultă medicul dacă te confrunți cu această problemă frecvent.

 

Linii pe unghii

 

Mai multe linii orizontale albe pe unghii pot indica o infecție gravă sau boli grave,cum este cancerul. Acest lucru se datorează faptului că unghiile nu mai cresc atunci când ești foarte bolnavă.

 

Unghii albe

 

În mod normal,dacă apeși ușor pe unghii,ele se albesc,după care revin la culoarea lor. În cazul în care rămân albe mai multă vreme,acest semn indică faptul că ai anemie feriprivă și nu ai suficient de multe celule roșii care să circule în organism.

 

Mâini tremurânde

 

Prea multă cofeină,anxietatea și anumite medicamente pot declanța tremor temporar. Cu toate acestea,în cazul în care dezvolți tremor inexplicabil frecvent,ai putea suferi de ceea ce este cunoscut ca „tremor esențial“,o tulburare neurologică. Mâiniletremurânde pot fi,de asemenea,un semn precoce al bolii Parkinson,care afectează sistemul nervos și creierul.

 

Palme roșii

 

Acest semn poate fi din cauza unei afecțiunii numite eritem palmar,care este un simptom al unei boli de ficat,cum sunt ciroza și ficatul gras. Inflamația ficatului începe treptat să afecteze funcția sa,rezultând într-un exces de hormoni care determină ca vasele de sânge de la nivelul mâinilor și picioarelor să se dilate.

 

Degete umflate

 

La prima vedere acest simptom pare inofensiv,de multe ori consumul de sare,sindromul premenstrual și deshidratarea ușoară fiind vinovate de apariția acestuia. Dar umflarea și rigiditatea pot fi,de asemenea,cauzate de probleme serioase,cum sunt tiroida inactivă și artrita reumatoidă.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "