Motive pentru care ești mai mereu obosită 

Abia te-ai dat jos din pat și deja te simți epuizată? Mai mult, nici nu ai chef să mănânci și să te îndrepți spre muncă? Specialiștii spun că în spatele acestei stări se pot ascunde câteva afecțiuni grave.

 

Anemia

 

Oboseala cauzată de anemie este rezultatul scăderii numărului celulor roșii din sânge,care transportă oxigenul de la plămâni spre țesuturi și celule. Din această cauză te simți slăbită și poți să ai momente când nu poți să respiri. Anemia poate fi cauzată de carența fierului din organism sau din cauza deficitului de vitamina C,pierderi de sânge,sângerări interne,boli cronice,cum sunt artrita reumatoidă,cancerul sau insuficiența renală.

Femeile sunt deosebit de sensibile la anemia feriprivă,din cauza pierderii de sânge în timpul menstruației și nevoia organismului pentru fier suplimentar în timpul sarcinii și alăptării,explică profesorul adjunct de medicină de laborator de la Universitatea din California,San Francisco,Laurence Corash.

 

Afecțiuni ale tiroidei

 

Când hormonii tiroidieni nu mai funcționează normal,chiar și activitățile de zi cu zi te pot epuiza. Glanda tiroidă,care are mărimea unui nod de la cravată,se găsește în partea din față a gâtului și produce hormoni care controlează metabolismul. Prea mult hormon tiroidian (hipertiroidism) accelerează metabolismul,iar prea puțin (hipotiroidism) îl încetinește.

 

Diabetul

 

Mai bine de un milion de oameni sunt diagnosticați cu diabetde tip 2 în fiecare an,dar o mare parte din populație nici nu știe că este bolnavă. Zahărul,adică glucoza,este combustibilul care ajută la buna funcționare a organismului. Persoanele cu diabet de tip 2  nu pot utiliza glucoza în mod corespunzător. Pentru că nu au energie,acestea se simt de multe ori obosite. Această stare este unul dintre primele semne care te avertizează că ai probleme de sănătate.

 

Depresia

 

Este o boală care îți afectează somnul,starea de spirit și obiceiuri. Fără tratamentul adecvat,simptomele acestei afecțiuni pot să dureze săptămâni,luni sau chiar ani. Depresia poate cauza și probleme cu memoria și cu concentrarea și te poate face să te simți fără speranță și să privești totul cu negativism.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei