Nu bei suficientă apă? Iată la ce te expui! 

Majoritatea oamenilor nu cred că trebuie să-și facă griji dacă nu beau suficientă apă în fiecare zi. Specialiștii avertizează însă că deshidratarea poate favoriza apariția multor afecțiuni.

 

Oboseală și pierderea de energie

 

Oamenii de știință avertizează că deshidratarea țesuturilor determină încetinirea activității enzimatice.

 

Îmbătrânire prematură

 

Corpul unui nou-născut este compus din 80% lichd,dar acest procent ajunge la 70% la adulți și continuă să scadă cu înaintarea în vârstă. Lipsa apei din organism duce la un aspect uscat al pieliiși la îmbătrânirea prematură a acesteia.

 

Excesul de greutate și obezitate

 

De foarte multe ori putem confunda senzația de foame cu cea de sete. Prin urmare,avem tendința de a mânca mult mai mult,pentru că nu ne dăm seama că de fapt trebuie să bem apă. În acest caz,riscăm să ne confruntăm cu excesul de greutate și chiar cu obezitatea.

 

Tensiune arterială mare

 

Când nu bei destulă apă,te poți confrunta cu hipertensiune,pentru că din cauza lipsa apeidin organism vasele sangvine nu mai pot asigura celulelor hidratarea de care au nevoie,așa că presiune în vasele de sânge crește.

 

Constipație

 

În cazul în care te confrunți cu deshidratarea cronică,riști să te constipi. Când alimentele ingerate ajung în colon,ele sunt solide pentru că o mare parte din apă a fost absorbită. Scaunul tare și uscat apar când colonul absoarbe prea multă apă.

 

Tulburări digestive

 

Când te confrunți cu deshidratarea cronică,secreția de sucuri digestive este mai mică,riscând să te confrunți cu tulburări digestive.

 

Eczemă

 

Organismul tău are nevoie de suficientă umiditate pentru a transpira și pentru a dilua toxinele,astfel încât acestea să nu irite pielea. Dacă însă tu nu consumi suficientă apă zi de zi,cresc șansele să dezvolți afecțiuni cutanate,cum sunt eczemel.

 

Cistită și infecții urinare

 

Dacă toxinele care se găsesc în urină nu sunt diluate suficient,aceastea favorziează apariția infecțiilor urinare.

 

Reumatism

 

Deshidratarea crește anormal concentrația de toxine în sânge și fluide celulare,iar durerile cresc proporțional cu concentrația de toxine.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei