Obiceiuri zilnice care afectează sănătatea rinichilor 

Cu toții știm cât de importanți sunt rinichii pentru sănătatea noastră. Ei elimină toxinele din organism, extrag deșeurile din sânge, echilibrează fluidele, formează urina și ajută la îndeplinirea multor alte funcții importante ale corpului. Iar dacă vreunul din rinichi nu mai funcționează, ne putem confrunta cu mai multe probleme de sănătate.


Iată care sunt obiceiurile care afectează zilnic sănătatea rinichilor:

Consumul excesiv de sare

Dacă mai adaugi sare în mâncare, îți faci rău în fiecare zu. Excesul de sare poate crește tensiunea arterială care afectează și sănătatea rinichilor. În plus, sarea poate provoca probleme de sănătate precum pietre la rinichi, durere, retenție de apă etc.

Fumatul

Fumatul nu este doar dăunător plămânilor, ci este extrem de rău și pentru rinichi. Împreună cu înrăutățirea tensiunii arteriale, fumatul provoacă leziuni renale. De fapt, fumatul încetinește fluxul de sânge către rinichi și poate provoca probleme renale care te fac să te simți rău.

Alcoolul

Alcoolul are efecte nocive asupra sănătății. În plus, ficatul și rinichiul se îmbolnăvesc de cele mai multe ori din cauza consumului excesiv de alcool.

Deshidratarea

Întregul corp are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător, în special rinichii. Dar dacă bei mai puțină apă și suferi de deshidratare destul de des, rinichii sunt expuși unui risc mare de a suferi de diverse probleme de sănătatea. Lipsa de apă poate provoca leziuni la rinichi, lucru care poate duce la infecții. Așadar, bea zilnic cel puțin 8 pahare cu apă.

Antrenament fizic excesiv

Rinchii ar putea suferi când organismul este suprasolicitat prin antrenament fizic. Sportul este necesar pentru sănătate, însă orice este în plus dăunează, asta o știm prea bine. Exercițiile fizice practicate în mod excesiv poate provoca rabdomioliza, care este o afecțiune în care țesutul muscular se deteriorează și se rupe.


Credit foto: www.iflo.co.in
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "