Posibilele cauze ale gurii uscate 

Gura trebuie să fie în mod constant hidratată prin secreția de salivă, care trebuie să o păstreze umedă. Cu toate acestea, uneori cavitatea orală poate suferi mai multe modificări, iar una dintre ele provoacă uscarea excesivă.


Din punct de vedere medical, uscarea se numește xerostomie. Aceasta indică o problemă în gură, cunoscută și sub numele de "gură uscată".

De ce se usucă gura:

Uscăciunea orală poate să apară din mai multe cauze. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt:

-    Deshidratarea

-    Reacțiile adverse la medicamente decongestionante

-    Tutunul

-    Băuturile alcoolice

-    Boli ca Alzheimer, artrită

-    Menopauza

-    Alergii

Iată cum poți combate xerostomia (gura uscată):

Bea puțină apă la fiecare jumătate de oră

 Dintre toate lichidele disponibile, apa este cea mai recomandată băutură. În ce privește hidratarea, este important să bei cel puțin doi litri (opt pahare) de apă în timpul zilei. Cu toate acestea, în momentul în care suferi de gură uscată, cantitatea ar trebui să crească. Este recomandat să bei suficient de multă apă pentru a  menține gura umedă.

Bea apă cu suc de lămâie

Desigur, de multe ori când tai o lămâie, cantitatea de salivă din gură crește automat. Aceasta este o reacție din corp, care se datorează acidității și aromei. Ca rezultat, cel mai bun lucru pe care-l poți face este să îți prepari propria limonadă, în care să adaugi puțină miere sau o linguriță de zahăr. Bea limonada pe parcursul zilei pentru a combate uscarea orală.

De asemenea, foarte bune pentru combaterea gurii uscate sunt supele. Pe lângă faptul că sunt nutritive, sunt și foarte hidratante.

Credit foto: www.steptohealth.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "