Principalele simptome ale deficienței de vitamina C 

Vitamina C este esențială pentru întărirea sistemului imunitar, regenerarea celulară și tratarea rănilor. Carența acestei vitamine în organism duce la apariția afecțiunilor și la încetinirea procesului de vindecare.

Nu este niciun secret faptul că vitaminele joacă un rol important în organism,ele fiind fundamentale pentru sănătate. VitaminaC este necesară pentru absorbția corectă a fierului și calciului,dar și pentru stimularea fluxului sangvin,pe lângă multe alte funcții.

Dar lipsa vitaminei C poate provoca o serie de reacții negative în corp. Acestea afectează în mod direct atât sănătatea fizică,cât și cea mintală. Chiar dacă la început sunt greu de sesizat,unele simptome ale carenței încep să apară pe parcurs.

Căderea părului

Există mai mulți factori care duc la căderea firelor de păr,printre care și deficiența de vitamina C. Carența apare deoarece este nevoie de multe substanțe nutritive pentru producția de colagen și proteine care întăresc părul. Dacă dieta nu conține produse alimentare care sunt sursă de vitamina C,te vei confrunta cu piele uscată,căderea părului și schimbări de dispoziție.

Infecții

Oamenii care suferă de carență de vitamina C se confruntă des cu infecții. Vitamina C este esențială pentru a lupta împotriva bacteriilor dăunătoare. Astfel,atunci când ea lipsește din organism,corpul devine vulnerabil la acești factori patogeni care provoacă aceste afecțiuni.

 Schimbări de dispoziție

 Chiar dacă majoritatea oamenilor ignoră acest simptom,vitamina C este strâns legată de sănătatea emoțională. Așadar,nivelurile scăzute de vitamină pot provoca stări de iritabilitate,stres și emoții negative. În schimb,doza zilnică de vitamina C oferă stabilitate emoțională,liniște și control asupra hormonilor care cauzează schimbările de dispoziție.

Oboseală

Sentimentul continuu de oboseală este un simptom care apare din mai multe cauze și probleme de sănătate. Deficitul de vitamina C nu este o excepție. Această substanță nutritivă este necesară pentru buna funcționare mentală și fizică. Pentru a combate oboseala,consumă mai multe fructe care conțin vitamina C.

Alte simptome ale deficienței de vitamina C sunt:

-Încetinirea procesului de vindecare;
-Senzație de durere corporală;
-Afecțiuni cardiovasculare;
-Piele uscată.

Credit foto: www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei