Psihologii ne dezvăluie ce spune fiecare parte a capului despre sănătatea noastră 
Capul este partea corpului care face diferenţa între oameni şi are legătură cu ceea ce „ştiu că sunt”, „vreau să fiu”, „aleg să cred despre viaţă”. Deoarece este unitatea noastră centrală, care coordonează toate părţile corpului, orice dificultate fiziologică apărută la cap – fie ea o banală durere sau o boala gravă – este un semnal de alarmă care arată că individualitatea ne este „atacată”.
În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru,atunci când percepem o ameninţare – reală sau imaginară – îndreptată către valorile şi principiile noastre de viaţă,reacţia ce pornește de la cap este,de cele mai multe ori,ofensivă. „Ofensiva capului asupra situaţiei ia multe forme,dar cele mai frecvente sunt:neacceptarea unei persoane sau a unei situaţii,a propriilor nevoi,dorinţe,impulsuri,rezistenţa la o schimbare exterioară sau interioară,inflexibilitatea în privinţa schimbărilor unor principii de gândire şi comportament sau refuzul de a învăţa lucruri noi sau într-un mod diferit. În oricare din aceste cazuri,capul nostru opune rezistenţă,iar toată energia folosită şi efortul depus epuizează întreg corpul şi apare durerea fizică”,afirmă psihologul Cojocaru.
 

Strălucirea părului,barometrul sănătăţii

 
„Din punct de vedere psiho-emoțional,acesta (n.r.-strălucirea părului) vorbește despre forța noastră interioară. Atunci când simțim că nu avem suficientă forță pentru schimbare,sau,din contră,când utilizăm prea multă forță pentru a ne opune schimbării,părul este cel care are de suferit. Când nu ne simţim bine,putem observa că nici părul nu ne stă bine,la fel cum dacă avem o stare foarte bună fizică şi psihică,părul străluceşte”,afirmă psihologul Laura Maria Cojocaru.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "