Remedii care tratează insolația 

O zi petrecută sub soarele arzător al verii îți poate aduce, în afară de un bronz frumos, și o neplăcută insolație. Află care sunt simptomele acesteia, dar și cum să scapi cât mai repede de simptomele acesteia.

Insolația îți dă stări de oboseală,slăbiciune,dureri de cap,dar și greață. Totodată,o persoană afectată de insolație are pielea roșie și fierbinte,nu transpiră,deși temperatura corpului este crescută (peste 38 de grade Celsius).În formele mai grave,pacientul își poate pierde cunoștința,poate avea stări de confuzie,convulsii. Cei în cauză simt că inima le-o ia la goană și pot suferi și de crampe musculare.

Ce trebuie făcut

În cazul unui pacient cu insolație,trebuie chemată ambulanța. Până când sosesc medicii,cel în cauză trebuie să stea într-un loc răcoros,la umbră. Este bine să stea întins,și să poarte cât mai puține haine,pentru ca pielea să poată să respire.

De asemenea,compresele cu apă la temperatura camerei,aplicate pe brațe,pe burtă și pe frunte sunt de mare ajutor bolnavului. Dacă este posibil,pacientul poate fi înfășurat în cearceafuri sau prosoape ude.

Ce nu ai voie să faci

Unei persoane care suferă de insolație nu trebuie să i se administreze medicamente care să-i reducă febra.Totodată,nu trebuie să-l frecționăm cu nimic și nici nu are voie să consume cafea (are efect diuretic,deci organismul poate deveni și mai deshidratat). Dușurile reci sunt,de asemenea,interzise.

Tratamente din natură

De foarte mare ajutor sunt compresele cu infuzie de mușețel și de gălbenele,aplicate pe piele.  Arsurile mai pot fi tratate și cu uleide lavandă,care ajută la reducerea inflamațiilor. Este foarte important,pentru prevenirea apariției insolației,să te hidratezi foarte bine. Și una-două linguri de miere de albine,consumate înainte să mergi la plajă îți vor fi de ajutor.

Mai bine previi,decât să tratezi

Când știi că vei petrece mai multe ore în soare,ai grijă să-ți acoperi capul cu o pălărie,să porți haine largi,vaporoase,de culori deschise. Nici la plajă nu este recomandat să stai cu capul neacoperit.

Foarte importantă este hidratarea,de aceea este vital să bei cel puțin doi litri de apă. Și consumul de fructe și legumeproaspete este recomandat. În schimb,evitați băuturile care conțin cofeină.


Mai citește și:

Cât de periculoasă este expunerea la soare

Cum îți protejezi părul de razele soarelui


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Plante contra somnului agitat-nr.47(473)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei   

12 luni - 91 lei