Ce riști când mănânci prea mult zahăr 

Cine nu iubește gustul dulce al zahărului! Acest ingredient se găsește în mult mai multe alimente decât crezi. Însă, din păcate, zahărul nu este deloc bun pentru sănătate și pentru corp, deoarece poate crește riscul de apariție a diverselor afecțiuni.


Iată care sunt principalele riscuri ale consumului excesiv de zahăr:

Provoacă dependenţă

Poate pare greu de crezut, însă și zahărul se numără printre cele care provoacă dependență. Cu cât mănânci mai multe alimente pe bază de zahăr, cu atât poftele pentru gustul dulce vor fi mai dese.

Crește riscul de obezitate

Chiar dacă este consumat în cantități  mici și în diferite forme, odată ajuns în organism zahărul contribuie la încetinirea anumitor funcții din corp, care, în mod obișnuit, conduc la obezitate. Mai mult, consumul excesiv de zahăr și de grăsimi provoacă creșterea în greutate.

Apare deficiența de crom

Organismul are nevoie de crom pentru a transporta zaharurile din sânge, deoarece acestea sunt destinate distribuirii. Când consumul de zahăr este excesiv, zahărul se hrănește de fapt cu cromul, ceea ce duce la apariția carenței. Prin urmare, procesul de circulația al zaharurilor din sânge este împiedicat.

Accelerează procesul de îmbătrânire

Dacă vrei să menții pielea tânără cât mai mult timp, fără linii fine și fără riduri, atunci unul dintre primele lucrurile pe care trebuie să le faci este să elimini zahărul din alimentația ta. Prea mult zahăr în organism accelerează îmbătrânirea.

Crește riscul de diabet zaharat

Probabil că ai auzit că dacă mănânci prea mult zahăr, nivelul glicemiei crește și se produce un dezechilibru, ceea ce crește riscul de apariție a diabetului zaharat. Încearcă să consumi cât mai puțin zahăr. Mai mult, evită-l dacă suferi deja de această boală.

Provoacă boala numită ficat gras

Fructoza este un element din zahăr care poate fi digerat numai de ficat. Când mănânci prea mult zahăr, ficatul nu este capabil să țină pasul cu cantitatea de digestie necesară pentru fructoză și poți dezvolta boala hepatică numită ficat gras.


Credit foto: www.pexels.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "