Semne care anunță dereglări ale tiroidei 

Glanda tiroidă secretă hormoni (TSH, FT3, FT4) care joacă roluri majore în organism. Când au loc dereglări ale hormonilor tiroidieni, corpul semnalează aceste modificări prin următoarele simptome.

Ești obosită și nu te poți odihni

În cazul în care suferi de hipotiroidism (glanda tiroidă nu secretă suficienți hormoni tiroidieni),obosealaeste un simptom major pe care ar trebui să-l iei în calcul.

Dacă ai hipertiroidism (când glanda secretă hormoni tiroidieni în exces),este posibil să suferi de insomnie,din cauza pulsului mărit și a anxietății.

Te confrunți cu fluctuații ale greutății corporale

În hipotiroidism iei în greutate sau îți este destul de greu să slăbești,în timp ce în hipertiroidism poți slăbi cu ușurință,chiar dacă nu faci schimbări în alimentație.

Ai observat schimbări bruște în comportament

Când suferi de hipotiroidism,te poți simți foarte tristă și deprimată,din cauză că nivelul scăzut al hormonilor tiroidieni afectează nivelul serotoninei din creier. De asemenea,poți acuza probleme de concentrare.

Dacă suferi de hipertiroidism,există un risc destul de mare să te confrunți cu atacuri de panică sau să simți că nu te poți relaxa deloc.

Ai probleme cu sistemul digestiv

În hipotiroidism se instalează constipația,în timp ce în hipertiroidism se declanșează sindromul de colon iritabil,având ca principale simptome diareea și crampele abdominale.

Apar schimbări la nivelul părului și pielii

Dacă suferi de hipotiroidism,este posibil să te confrunți și cu probleme la nivelul părului și pielii. Când ai prea puțini hormoni tiroidieni în corp,părul devine uscat și se rupe mai ușor,iar pielea se deshidratează mult mai repede.

Și în caz de hipertiroidism te poți confrunta cu căderea părului și cu o sensibilitate accentuată la nivelul pielii.

Afectează nivelul colesterolului

În hipotiroidism,nivelul colesterolului din sânge este ridicat,în timp ce în hipertiroidism este foarte scăzut.

Apar probleme la nivelul sistemului reproducător

Dacă suferi de hipotiroidism,te poți confrunta și cu probleme la nivelul sistemului reproducător. Poți avea menstre dureroase,neregulate,care să dureze mai mult,să suferi de infertilitate și să ai apetitul sexual scăzut.

Pe de altă parte,în hipertiroidism,poți avea menstre mai scurte și,la fel ca în hipotiroidism,există un risc mare de a avea probleme de fertilitate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "