Factori care indică lipsa de calciu din organism 

Calciul joacă un rol extrem de important în menținerea sănătății oaselor și, dacă nu ai suficient, organismul are de suferit și poți dezvolta în timp osteoporoză. Cum îți poți da seama dacă ai deficiențe de calciu?

Excluzi tofu din alimentație

Dacă ești o iubitoare de carne și probabil că nu obișnuiești să consumi tofu, brânză obținută din soia nemodificata genetic, e timpul să o introduci în alimentația ta. Tofu îți asigura mai mult de 40% din doza zilnică necesară de calciu și este recomandată și celor care suferă de intoleranță la lactoză.

Ți-ai rupt un os într-un accident minor

Dacă ți-ai rupt încheietura în urma unei căzături ușoare, acesta poate fi un semn că ai lipsă de calciu. Densitatea osoasă începe să scadă după vârsta de 30 de ani, deoarece oasele încep să piarda încet din calciu și nu îl mai poți înlocui. Este important să ai suficient calciu în sânge, astfel încât corpul tău să îl folosească pe post de mineral, în loc să forțeze oasele să îl elimine.

Ai des crampe musculare

Dacă ai din când în când crampe musculare care nu persistă, nu e cazul să te alarmezi. În schimb, dacă disconfortul este permanent și se întâmplă foarte des să ai dureri, e semn că nivelul calciului din organismul tău este foarte scăzut.

Iei suplimente pe stomacul gol

Dacă iei suplimente de calciu pe stomacul gol, ele își vor face totuși efectul, dar nu la fel de bine ca atunci când le iei după ce ai mâncat ceva, căci vor fi absorbite și mai repede de corp. De asemenea, ar fi indicat să le iei împreună cu calciu, deoarece ajută la absorbția acestuia în organism.

Ai tensiunea ridicată

În urma studiilor s-a constatat că pentru a reduce riscul de a avea tensiunea mărită, e recomandat să iei calciu, atât din alimente, cât și sub formă de suplimente. Din alimente îl poți procura din alune, nuci braziliene, broccoli, varză.

Nu ai suficientă vitamina D

Pentru a putea fi asimilat de organism, calciu are nevoie de vitamina D pentru a fi absorbit de organism, așa că trebuie să te expui zilnic, cel puțin 10 minute la razele solare.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Remedii pentru picioare umflate-nr.25(503)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "