Semnele deficienței de magneziu 

Carența de magneziu poate duce la apariția a 22 de boli, inclusiv anxietate, probleme dentare, boli de ficat, osteoporoză și hipertensiune. De aceea, este bine să știi care sunt semnele care îți arată că ai lipsă de magneziu în organism.

Magneziul este un mineral folosit de fiecare organ din corp,în special de inimă,mușchi și rinichi. Dacă suferi de oboseală inexplicabilă sau slăbiciune,ritm cardiac anormal sau chiar spase musculare și spasme ale ochilor,nivelurile scăzute de magneziu ar putea fi de vină.

 

Lipsa magneziului favorizează anumite boli


Magneziul joacă un rol important în procesele de detoxificare ale organismului,ceea ce-l face vital în eliminarea anumitor substanțe chimice din mediu,metale grele și alte toxine. În plus,este necesar și pentru:

  • Funcționarea corespunzătoare a mușchilor și a nervilor;
  • Ajută la digerarea proteinelor,carbohidraților și a grăsimilor;
  • Acționează ca un precursor pentru neurotransmițători,cum este serotonina.


Oamenii de știință spun că deficitul de magneziu declanșează anumite bolie,cum sunt:anxietatea,atacuri de panică,astm,cheaguri de sânge,boli intestinale,cistită,depresie,diabet,oboseală,boli de inimă,hipertensiune,hipoglicemie,crampe musculare,dureri cronice de spate,sindromul Raynaud,osteoporoză.

Semnele timpurii ale deficitului de magneziu includ pierderea poftei de mâncare,dureri de cap,greață,oboseală și slăbiciune.

 

Factorii care influențează nivelul de magneziu din organism

 

Algele marine și legumele cu frunze verzi pot fi surse excelente de magneziu,alături de fasole,nuci și semințe,cum sunt cele de dovleac,floarea-soarelui și de susan. Avocado conține,de asemenea,magneziu.

Totodată,anumite alimente pot influența absorbția magneziului în corp. Dacă bei alcool în exces,de exemplu,aceasta poate interfera cu absorbția de vitamina D,care la rândul său este utilă în absorbția magneziului. Dacă ai consumat mult zahăr,acest lucru poate provoca eliminarea magneziului prin rinichi,potrivit doctorului Danine Fruge,director medical asociat la Longevity Center Pritikin în Florida.

Alți factori care influențează nivelul de magneziu din organism sunt:consumul excesiv de sucuri acidulate sau cafeină,menopauză,vârsta înaintată,anumite medicamente,inclusiv diuretice,antibiotice,corticosteroizi,antiacide.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "