Semnele care pot prevesti cancerul 
Poate că ești cu analizele la zi și de aceea consideri că acest lucru este suficient cât să te ferească de apariția diverselor afecțiuni. Trebuie să știi, însă, că anumite boli precum cancerul acționează în tăcere, nefiind mereu depistate în fazele incipiente. Există totuși câteva semnale  pe care organismul le dă, de aceea este bine să-l asculți și să fii atentă dacă s-au produs schimbări.


Respirația îngreunată

Nu trebuie să treci cu vederea respirația îngreunată sau șuierătoare, deoarece acesta poate fi unul dintre primele semne care  prevestesc apariția cancerului pulmonar. Dacă observi că întâmpini dificultate atunci când respiri, mergi la un consult de specialitate.

Durere în piept

Mai multe tipuri de cancer, incluzând leucemia și tumorile pulmonare pot cauza simptome asemănătoare cu tusea sau bronșita. Multe persoane care suferă de cancer pulmonar se plâng adesea de dureri în piept, care se extind către umăr sau către mână.

Febră și infecții frecvente

Acestea pot fi semne ale leucemiei – cancerul celulelor sanguine din măduva osoasă. Leucemia influențează măduva osoasă să producă globule albe în mod anormal, reducând astfel capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor.

Dificultate la înghițire

Aceasta este deseori un simptom al cancerului esofagian și poate fi și unul dintre primele semne ale cancerului la plămâni.

Oboseală cronică

Starea permanentă de oboseală și de slăbiciune, care te împiedică să duci cu greu la bun sfârșit activitățile zilnice, poate fi un simptom prezent în cazul mai multor tipuri de cancer. Dacă îți reglezi programul de somn, având parte de suficientă odihnă, însă te simți în continuare obosită , este cazul să mergi la doctor.

Balonarea și îngrășarea rapidă

Femeile diagnosticate cu cancer ovarian au spus că se confruntau din senin cu senzația de balonare, urmată de durere în zona  abdominală, aceste lucruri întâmplându-se în lipsa unui factor declanșator.

Scaun cu sânge

Acesta este unul dintre cele mai întâlnite simptome ale cancerului colorectal, de aceea este necesar să mergi la doctor și să faci o colonoscopie.

Slăbire bruscă

Schimbările bruște de greutate precum slăbirea pot fi un prim semn al cancerului digestiv. De asemenea, pot însemna și răspândirea cancerului la nivelul ficatului, afectând apetitul și abilitatea organismului de a elimina toxinele.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "