Simptome mai puțin cunoscute ale bolilor cardiovasculare 

Durerea simțită în piept, senzația de arsură, respirația îngreunată și paralizia temporară nu sunt singurele simptome ale afecțiunilor cardiovasculare. Mai există câteva, pe care nu toată lumea le cunoaște, dar pe care le asociază cu alte boli.


Iată care sunt simptomele mai puțin cunoscute ale afecțiunilor cardiovasculare:

Picioare umflate

Această problemă este cunoscută sub numele de edem. Edemul apare atunci când inima nu primește suficient sânge. În plus, fluidele din interiorul vaselor de sânge au tendința de a fi absorbite de țesuturi.

Grăsime acumulată sub piele

Depunerile de grăsime galbenă, cunoscută sub numele de xantom, poate fi, eventual, un simptom al afecțiunilor cardiovasculare. În plus, grăsimea acumulată sub piele poate indica faptul că nivelul de colesterol din sânge este ridicat, dar ea va dispărea când colesterolul va avea valoare normală.

Sângerări gingivale

Toate tulburările gingivale pot indica faptul că ai probleme cu inima. Există o legătură între boala gingiilor și afecțiunile cardiace, deoarece ar putea exista bacteriile comune implicate atât în inflamarea și sângerarea gingiilor, cât și în formarea plăcilor pe peretele arterelor coronare.

Stres emoțional

Emoțiile puternice au efect stresant asupra mușchilor inimii, această problemă purtând numele de sindromul inimii frânte.  Astfel de emoții cresc cantitatea de hormoni de stres eliberați, în special adrenalina, care poate provoca durere cardiacă.

Cataracta

Potrivit mai multor studii, oamenii care suferă de cataractă se confruntă și cu afecțiuni cardiovasculare.

Tusea în timpul nopții

Durerea din piept și tusea din timpul nopții sunt considerate simptome ale afecțiunilor cardiovasculare. Acesta este un simptom mai puțin cunoscut, dar pe care foarte mulți oameni îl ignoră.


Credit foto: www.clevelandclinic.org
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "