Simptomul surprinzător care poate semnala un infarct 

Când îți imaginezi că cineva suferă un atac de cord, ai în minte durerea în piept. Oamenii de știință spun însă că simptomele unui infarct diferă la femei, față de cele care se manifestă la bărbați.

Este posibil să simți o presiune sau durere în centrul pieptului,dar surprinzător,femeile ar putea avea dureri ale maxilarului în timp ce suferă un atac de cord. Alte simptome specifice la femei includ dureri în partea superioară a spetelui,durere în braț,oboseală intensă,arsuri la stomac. Medicii nu știu de ce durerea maxilarului și disconfortul ce apare în alte zone ale corpului superior tind să manifeste simptome ale atacului de cord la femei și la bărbați nu.

Mai mult,femeile au tendința de a dezvolta șoc cardiogen,ceea ce înseamnă că inima brusc nu mai poate pompa suficient sânge. De aceea,cu cât aștepți prea mult,tratamente nu mai pot fi o opțiune.

 

Factori de risc

 

Femeile de toate vârstele au un risc de a suferi un atac de cord,în special cele tinere. Totodată,cele cu diabet de tip 2 și hipertensiune arterială sunt mai expuse riscului. În plus,femeile afro-americane,cât și cele hispanice au un risc mare de a face atac de cord.

 

Opțiuni de tratament

 

În ceea ce privește opțiunile de tratament,de regulă un medic va evalua mai întâi pacientul cu o electrocardiagramă pentru a vedea starea inimii. Apoi,va recomanda aspirina,care ajută la subțierea sângelelui și pentru a preveni formarea cheagurilor,ori stanine.

Totodată,medicii mai pot recomanda pacienților să participe la mai multe teste. Într-un mediu controlat și monitorizat,ei pot începe un program de exerciții astfel încât doctorii să poate vedea dacă există ritmuri anormale ale inimii.

Femeile trebuie să meargă periodic la medic pentru a-și controla inima,deoarece ratele de a avea un atac de cord sunt de fapt mai mari pentru ele decât sunt pentru bărbați.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei