Stai des picior peste picior? Află ce efecte are asupra sănătății! 

Crezi că este bine pentru sănătate dacă stai picior peste picior? Unii cercetători spun că pot apărea probleme de sănătate, lucru care este doar un mit, deși alții spun că nu este. Acest articol o să explice ce este adevărat și ce se pretinde a fi un mit, care te poate induce în eroare.

Ceea ce privește sănătatea,cele care sunt afectate includ sistemul cardiovascular,nervii periferici și postura.

Sistemul cardiovascular

Simți că leșini? Ei bine,există oameni care de fapt au o stare de leșin,lucru care se întâmplă frecvent și care se numește sincopă. Aceasta este o pierdere temporară a cunoștinței și postura,descris fiind ca un leșin. Este,de obicei,legată de circulațiatemporară insuficientă a sângelui la creier. De cele mai multe ori se produce atunci când presiunea arterială este prea mică,iar inima nu pompează o alimentare normală de oxigen la creier.

Știai că dacă stai în picioare ajută la gestionarea sincopei la pacienții care suferă de această afecțiune? Un studiu realizat în 2004 spune că poți trata sincopa fără medicamente și ghici ce,atunci când treci un picior peste celălalt sau când te așezi și încordezi mușchii,este considerată o metodă acceptabilă de control a presiunii arteriale care duce la leșin,deoarece această postură ridică presiunea sângelui.

Atunci când stai picior peste picior,crește tensiunea arterială,precum și cea de relaxare,crescând tensiunea arterială sistolică între 3 % și 7 % pe baza faptului dacă persoana are o tensiune normală,este hipertensiv sau diabetic,potrivit cercetătorilor. Aceștia spun că nu este rău pentrusănătateata dacă stai picior peste picior.

Nervii periferici

Ai stat mai mult timp picior peste picior și ai simțit amorțeală și furnicături la nivelul piciorului? Cel mai probabil stând în acest fel se cauzează traumatisme la nivelul peronier,care este o ramură a nervului sciatic,care oferă senzația de furnicături pentru partea inferioară a piciorului și degetele de la picioare.

Există diverși factori care pot cauza efecte adverse asupra sistemului nervos,semnalele nervoase din creier,sistemul nervos central,asupra corpului pot fi perturbate din cauza boliiîn creier,tramatisme ale nervilor înșiși. Majoritatea oamenilor nu consideră un pericol faptul că statul picior peste picior,ca traumatic. Cu toate acestea,s-a dovedit că presiunea constantă și tensiunea de pe nerv pot provoca paralizie de nerv peronier.

Acest lucru se întâmplă pentru că în timp ce stai picior peste picior,la genunchi,nervul peronier este prins între două oase fiind prea presat împreună cu o regiune din apropierea fibulei. Aceasta este o disfuncție a nervului peronier comun. În timp,poate duce la apariția problemelor de picioare.

Postura

Stând picior peste picior este unul dintre cele 7 păcate de moarte posturale. Mai ales dacă stai pe spate în această poziție,dar și în cazul în care stai în poziție normală. Trebuie să fim așezate într-o poziție care se traduce direct din poziția anatomică. Această poziție este în picioare,distanțată de șold,menținând coloana vertebrală dreaptă,cu brațele în jos pe părțile laterale ale corpului.

Când stai așezată,cea mai sănătoasă postură este cea cu picioarele depărtate și genunchii îndoiți. Se stă în mod egal pe ambele șolduri,cu coloana vertebrală dreaptă. Stând cu picioarele încrucișate este afectat pelvisul și se crează o presiune mai mare pentru coloana vertebrală.

Acest obicei nu te omoară,o spun studiile. În timp,este posibil să apară dureri lombare,musculare,va crea disconfort,amorțeală în picior sau laba piciorului. Așa cum am mai spus,poate duce la riscuri pentru sănătate.

Credit foto:www.positivemed.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei