Studiu BBC: Pilulele contraceptive pot duce la depresie și anxietate 

Studiile au arătat că există o legătură între pilulele contraceptive și depresie și anxietate, însă cercetătorii nu au reușit să găsească o modalitate pentru a demonstra acest lucru.


Documentarul intitulat "Pilula Contraceptivă: Cât este de sănătoasă?", realizat de BBC, a inclus mărturiile mai multor femei care folosesc pilule contraceptive, iar declarațiile lor sunt surprinzătoare.

Una din patru a declarat că a avut mari probleme după ce a luat început să ia anticoncepționale.

Danielle, o femeie în vârstă de 31 de ani, susține că efectele negative erau terifiante și că nu a mai experiementat astfel de stări înainte de a folosi contraceptive.  

"Am ajuns ca de la o stare normală să am gânduri sinucigașe, în doar 6 luni", a declarat ea.  

Documentarul conține și un interviu cu profesorul danez Øjvind Lidegaard, care a avut acces la datele a peste un milion de femei, cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani, adunate pe o perioadă de 6 ani.  

Citește și: Cât de eficiente sunt pilulele contraceptive

Conform datelor, în cazul femeilor care iau anticoncepționale șansele ca ele să aibă nevoie și de medicamente antidepresive sunt mai mari decât în cazul celor care nu folosesc această metodă contraceptivă.  

Pe piață există numeroase de pilule contraceptive. Înainte de a le lua, consultați un medic și informați-vă cu privire la efectele adverse pe care acestea le-ar putea avea. Totodată, rețineți că efectele pot să difere de la o persoană la alta. 


Sursă: independent.co.uk

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "