Suferi de artrită reumatoidă? Iată ce alimente ar trebui să mănânci 

Artrita reumatoidă este o afecțiune cronică extrem de dureroasă, care este caracterizată prin slăbirea articulațiilor și a țesuturilor lor conjunctive.

Persoanele care suferă de această afecțiune se simt adesea rigide și suferă de dureri articulare care limitează capacitatea lor de a se mișca. Deși se dezvoltă în diferite moduri și în diferite zone ale corpului,majoritatea suferinzilor trebuie să facă față durerilor recurente datorate inflamației. Însă,multe dintre aceste reacții pot fi atenuate. Acest lucru se datorează proprietăților nutritive pe care le au anumite alimente,care ar trebui consumate la micul dejun,și anume:

Cerealele integrale

Aceste surse naturale de carbohidrați și fibre complexe combat inflamația. De aceea,cerealele integrale sunt recomandate persoanelor care se luptă cu simptomele artritei reumatoide. În plus,cerealele integrale au proprietăți digestive și detoxificante,care elimină din organism toxinele reținute în colon.  

Sucul de kiwi

Sucul natural de kiwi furnizează organismului cantități semnificative de vitamina C,un puternic antioxidant. Vitamina C este esențială,deoarece stimulează producția de colagen,menținând catilajul în stare bună. De asemenea,acest nutriment are capacitatea de a curăța sângele și de a elimina excesul de toxinedin organism,cum este acidul uric.

 Bananele

  Sunt fructe sățioase și energizante,care mențin metabolismul activ pe tot parcursul zilei,mai ales dacă sunt consumate la micul dejun. În plus,concentrația bogată de potasiu,magneziu și alte minerale esențiale fac din banană un aliat împotriva simptomele artritei reumatoide.


Totodată,la micul dejun mai pot fi consumate și alte fructe,precum:


-Căpșuni
-Cireșe
-Afine
-Mure
-Struguri
-Prune

Include în dieta zilnică aceste alimente,iar simptomele artritei reumatoide vor fi diminuate.

Sursă: www.steptohealth.com
Credit foto: www.blog.paleohacks.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei