Top cauze care duc la apariția crampelor 

Crampele musculare pot dura doar câteva secunde, dar durerea și disconfortul produs nu poate fi explicat în cuvinte. Mușchii permit mișcarea, dar uneori, din cauza contracției involuntare ale acestora pot apărea crampele.

Specialiștii au identificat o serie de factori externi care declanșează crampele musculare. Iată câțiva dintre aceștia!

Deshidratarea

Dacă te confruntați cu crampe musculare,după sau în timpul unei sesiuni de antrenament intens,este posbil să fie din cauza deshidratării. Exercițiile fizice cauzează pierderea de fluide corporale prin transpirație,de aceea trebuie să te hidratezi foarte mult.


Citește și:

3 alimente care previn deshidratarea

Alimente care previn crampele musculare


Scăderea concentrației de potasiu

Transpirația cauzează,de asemenea,pierderea de săruri și de minerale din organism,cum sunt magneziul și potasiul. Aceste minerale joacă un rol important în inducerea relaxării mușchilor.

Nivelul scăzut de oxigen sau hipoxie

Unul dintre motivele pentru crampele nocturne este faptul că nivelul de oxigen din organism se reduce pe timpul nopții. Ca urmare,celulele musculare nu primesc suficient oxigen,comparativ cu timpul zilei,favorizând apariția crampelor.

Întreruperea circulației sângelui

Uneori,poziția în care stai sau dormi poate exercita o presiune asupra anumitor părți ale corpului. Acest lucru duce la alimentarea incompletă cu oxigen și substanțe nutritive a celulele din acea regiune,provocând crampe. Întinderile musculare,în astfel de cazuri,îți pot fi de ajutor.

Lipsa vitaminei B

Deficiența complexului de vitamina B (B1,B5,B6 sau B12) poate fi un motiv pentru apariția crampelor musculare. Vitamina B are un rol important în producerea de celule roșii din sânge. Fără aceasta oxigenul nu ajunge la celulele corpului.

Diareea și voma

Acestea sunt simptome care duc la pierderea de lichide și electroliți din organism. În termeni mai simpli pot provoaca,de asemenea,deshidratarea,declanșând crampe musculare.

Medicamentele

Pastilele,cum sunt diureticele,pot duce la insuficiența de minerale,declanșând crampe musculare.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei