Tu știi ce mănânci? Drogul ascuns din mâncare ce îți poate distruge creierul 

Alimentele și băuturile pe care le găsim în comerț ascund deseori aditivi extrem de periculoși, de care nu suntem conștienți. 

Puțini sunt cei care știu la ce riscuri se supun atunci când consumă alimente ce conțin aspartam - E951. Acesta este o neurotoxină ce conține metanol, una dintre cele mai nocive otrăvuri metabolice. Acest îndulcitor sintetic, utilizat la scară mare, poate fi sursă a zeci de boli - circa 70, după cum au arătat studiile de până acum. Alte cercetări sunt încă în derulare. 

Aspartamul este un îndulcitor folosit de obicei în diferite băuturi, datorită faptului că are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât cea a zahărului natural, dar și în guma de mestecat sau diferite alimente.

De la efecte nocive precum cefalee, insomnie, tulburări de vedere, auz și memorie, dificultăți de concetrare și menținere a atenției, amețeli, oboseală și palpitații, lipsa de calciu sau scăderea acuității senzoriale (miros, gust, pipăit, sensibilitate la durere), se poate ajunge, prin consum îndelungat, la gripă, boli de plămâni, infecții urinare și intestinale. 

În plus, unele studii au arătat că E951 joacă un rol important în declanșarea tumorilor cerebrale, a sclerozei multiple, malformațiilor și diabetului. În timp, substanța poate provoca tumori mamare, uterine, cerebrale, tiroidiene și chiar pancreatice.

Cantitatea zilnică permisă este de 40mg/kg și este interzisă folosirea să în produsele destinate sugarilor și copiilor mici. Însă, cu sau fără voie, mulți copii consumă produse care nu le sunt destinate, de aici și pericolul de a se depăși această doză.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "