Află ce se poate întâmpla cu copilul tău dacă abandonează școala STOP Abandonului școlar! (P) 

România este fruntașă în ceea ce privește numărul de copii ce abandonează școala încă din primii ani de studiu, iar acest lucru pune sub semnul întrebării viitorul copiilor noștri.

Conform unui raport realizat de Uniunea Europeană,suntem a treia țară din Europa în ceea ce privește abandonul școlar timpuriu.
Problemele vin din interiorul familiei,acolo unde,din nefericire,sărăcia,alcoolismul,plecarea părinților la lucru în țări străine,divorțurile sau dezinteresul părinților nu fac altceva decât să încurajeze abandonul școlar.


Efectele pe termen lung sunt îngrijorătoare,în sensul că ne-am putea confrunta cu o generație de șomeri,de muncitori necalificați,de adulți nespecializați cărora nu le mai rămâne nimic de făcut decăt să plece la muncă în străinătate. De asemenea,abandonarea școlii îi afectează pe cei mici în dezvoltarea intelectuală,emoțională și în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor sociale.
Schimbarea poate începe cu părinții,profesorii și instituțiile guvernamentale,o cooperare foarte bună între acești factori putând să prevină și să combată abandonarea timpurie a școlii. E clar că,pentru asigurarea viitorului celor mici,lupta împotriva abandonului școlar trebuie să devină o prioritate!


Un pas important în această direcție a fost realizat de către Unitatea Administrativ Teritorială Făgăraș,în parteneriat cu Colegiul Aurel Vijoli Fagaras,Liceul Tehnologic Dacia București,Unitatea Administrativ Teritorială Mangalia și Școala Superioară Comercială “Nicolae Kretzulescu” București. Cele cinci instituții implementează proiectul STOP Abandonului școlar! Program pilot de integrare și creştere a participării în învăţământul primar şi
secundar,POSDRU/181/2.2/s/154769,cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013,în cadrul Axei prioritare 2 – Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 10 luni.


Scopul acestui proiect este crearea unei echipe multidisciplinare în parteneriat cu instituțiile locale,ONG-uri cu activități similare,echipe care să ofere o asistență integrată copiilor abandonați și familiilor lor,să asigure consilierea necesară integrării în societate.
Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea sistemului de educaţie și formare profesională,prin dezvoltarea de instrumente şi metodologii pentru implementarea Cadrului Comun European de Referinţă pentru Asigurarea Calităţii în formare profesionala (EQARF),utilizând reţele parteneriale între școli.


Grupul țintă al proiectului este format din 400 persoane:elevi cu risc de părăsire timpurie a şcolii (250) și persoane care au părăsit timpuriu şcoala (150) din regiunea Centru,Sud Est și București-Ilfov.
Copiii sunt viitorul unei țări,iar sprijinirea lor este acțiunea care trebuie să ne preocupe pe toți. Fără o educație adecvată,acestor copii le va fi greu să se integreze corespunzător în societate ca adulți. Programul STOP Abandonului școlar! reprezintă o inițiativă curajoasă și firească în îndreptarea acestei situații,inițiativă care trebuie susținută și care să aibă continuitate și în viitor.


Contact:Unitatea Administrativ Teritorială Făgăraş;Adresa:Str. Republicii,nr. 3,Făgăraş,jud. Braşov
Tel:0268-201313,E-mail:[email protected];Persoană de contact:Manager de proiect-Florina Micu
OCTOMBRIE 2015


Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


www.fseromania.ro                                                                                                                                                Dezvoltarea durabilă e o atitudine. Fii responsabil!

                                                                                           Investeşte în oameni!

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "