Interviu: Jamila Cuisine - ”Cele mai iubite rețete” 

Geanina Staicu-Avram, cunoscută drept Jamila pentru fanii ei de pe YouTube, a devenit sursa de inspirație pentru milioane de pasionați de gătit din țară, dar și din străinătate.

Jamila a adunat în ultimii ani peste 92 de milioane de vizualizări ale videoclipurilor în care prezintă modul de preparare al unora dintre cele mai gustoase rețete. În plus,în septembrie 2016 a câștigat premiul “Online Personality of the Year” în cadrul festivalului anual de social media Webstock.

Jamila a lansat o carte intitulată ”Cele mai iubite rețete”,bogată ilustrativ cu imagini sugestive și care cuprinde cele mai apreciate 76 de rețete de pe site-ul jamilacuisine.ro,după cum ne-a spus autoarea în interviu.

Clickpentrufemei.ro:Care este principalul motivul din spatele dragostei pentru arta culinară?

Jamila:Principalul motiv este chiar dragostea pentru bucătărie,pentru condimente,pentru ingrediente cât mai diferite. Marocul,țara natală a soțului meu,poate fi considerat un alt “motiv”.

Clickpentrufemei.ro:Cum a luat naștere ideea site-ului JamilaCuisine?

Jamila:Ideea site-ului JamilaCuisine a venit în 2012,după una dintre vacanțele mele în Maroc. Acolo m-am îndrăgostit iremediabil de condimente și de stilul lor de a găti. Ajunsă înapoi în țară,am vrut să le arăt și românilor cât de delicioasă este bucătăria marocană.

Clickpentrufemei.ro:De unde vine numele de Jamila Cuisine?

Jamila:Culmea,tot din Maroc! Una dintre mătușile soțului meu nu-mi putea pronunța numele,Geanina,așa că mă tot striga Jamila. Când a trebuit să aleg un nume pentru blog,Jamila mi s-a părut potrivit pentru că la început voiam să gătesc doar mâncare marocană. M-am răzgândit pe parcurs,așa că acum gătesc tot felul de preparate.

Clickpentrufemei.ro:În general,cât timp petreci ocupându-te doar de filmarea rețetelor?

Jamila:Foarte mult timp. Atunci când filmăm o reteță,îi rezervăm o zi întreagă. Începem cu procurarea ingredientelor,pregătirea lor,pregătirea cadrului,a luminilor,a camerelor. La asta se mai adaugă machiajul meu,filmarea propriu-zisă,pozele de final. Și cea mai scurtă și mai simplă rețetă durează cel puțin 4 ore.

Clickpentrufemei.ro:Ce simți când vezi cât de multă lume te urmărește și prepară rețetele pe care le prezinți în video?

Jamila:Foarte multă bucurie,în primul rând. Mă bucur de fiecare persoană care îmi scrie,care mă oprește pe stradă,care îmi lasă o poză cu un preparat pregătit după o rețetă JamilaCuisine. Apoi îi sunt foarte recunoscătoare lui Dumnezeu pentru toate lucrurile minunate din viața mea și pentru tot ce-am realizat până acum.

Clickpentrufemei.ro:Ai publicat cartea culinară ”Cele mai iubite rețete”. Este varianta print a tuturor rețetelor apreciate de fani?

Jamila:Da,am publicat cartea “JamilaCuisine-Cele mai iubite retete” apărută la Curtea Veche Publishing și care conține cele mai apreciate 76 de rețete de pe site-ul nostru. Cei care mă urmăresc și-au dorit foarte tare și o variantă print și mă bucur mult că acestă carte a avut succes.

Clickpentrufemei.ro:Te gândești și la alte volume culinare?

Jamila:Da,am în plan și alte volume,însa nu vă pot dezvalui înca nimic pentru că-mi doresc să fie o surpriză.

Clickpentrufemei.ro:Ce face Geanina Staicu-Avram atunci când nu muncește pentru milioanele de pasionați de gătit?

Jamila:De obicei atunci când nu muncesc,ceea ce se întâmplă foarte rar,îmi place să petrec timp cu familia mea,cu părinții,fratele și soțul meu. Și eu și sotul meu muncim pentru JamilaCuisine și atunci când avem puțin timp de respiro,preferăm să-l petrecem cu cei dragi. În rest îmi place să ies cu prietenele mele,să mă plimb sau să dorm. Dacă rămân acasă,îmi place să gătesc pentru ai mei,să ascult muzica sau să vorbesc la telefon.

"Jamila Cuisine. Cele mai iubite rețete" a apărut la Curtea Veche Publishing,și poate fi comandată pe www.curteaveche.ro.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Plante contra somnului agitat-nr.47(473)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei   

12 luni - 91 lei