Povestea lui Moș Crăciun și a cadourilor 

Moș Crăciun, îndrăgitul bătrânel îmbrăcat în costum roșu, cu obrajii rumeni, barba lungă și albă este așteptat în fiecare an în casele a milioane de copii în noaptea de ajun. Acesta vine cu desaga plină de jucării și lasă cadourile pregătite de el și spiriduși copiilor cuminți.

Crăciunul este sărbătoarea de iarnă cea mai așteptată de cei mici.

Se crede că Moș Crăciun locuiește în Laponia,alături de soția sa,Crăciuneasa și spiridușii care-l ajută pe parcursul întregului an să pregătească jucăriile,pe care le împachetează și le împarte copiilor cuminți din întreaga lume în seara de ajun a sărbătorii de Crăciun.

Moș Crăciun colindă întreaga planetă cu sania zburătoare,care este trasă de reni.

Tradiția scrisorii către Moș Crăciun

Una dintre tradițiile de Crăciun este redactarea scrisorii către Moș Crăciun de către cei mici. Scrierile conțin o listă cu ceea ce își doresc copiii să primească,de cele mai multe ori,jucării. De asemenea,se spune că cererile fetelor nu sunt mai mari decât ale băieților,doar că ele cer adesea cadouri și pentru alte persoane.

Locuința lui Moș Crăciun a fost înființată în 1985. În primul an au fost trimise de copiii din peste 197 de țări peste 12,5 milioane de scrisori. Din România au fost trimise peste 33. 000 de redactări către adresa lui Moș Crăciun din Finlanda.

De asemenea,se mai obișnuiește ca familia să-i lase lui Moș Crăciun pe o măsuță lângă bradul împodobitprăjituri și un pahar cu lapte.În Suedia,tradiția cere să-i fie lăsat orez cu lapte,în timp ce în Anglia,cei mici aruncă scrisorile în sobă astfel încât dorințele lor să iasă pe coșul hornului și să ajungă până la Moș Crăciun.

Legenda cadourilor lăsate sub bradul de Crăciun

Una dintre legende spune că Maica Domnului,fiind cuprinsă de durerile nașterii,i-a cerut adăpost lui Moș Ajun. Motivând că este sărac,el a refuzat-o,dar a trimis-o la fratele lui mai mic și mai bogat,Moș Crăciun. Ajunsă la casa lui Crăciun,Maica Domnului o găsește acasă pe soția acestuia,Crăciuneasa și îi cere adăpost. Crăciuneasa nu a stat mult pe gânduri,însă știindu-și soţul rău și necredincios,nu o primește în casă,ci o trimite să nască în grajdul vitelor. Apoi,fără să-i spună soțului ei,Crăciuneasa o ajută pe Maica Domnului să-L nască pe Pruncul Iisus.

Aflând Crăciun,acesta își pedepsește soția și îi taie mâinile. Printr-o minune,Maica Domnului o vindecă și îi lipește mâinile la loc. Văzând această minune și aflând că în grajdul sau S-a născut Domnul Iisus,Crăciun se căiește și îi cere iertare lui Dumnezeu,devenind astfel “primul creștin”. Se spune ca el s-a căit atât de mult,încât a doua zi și-a împărțit întreaga avere copiilor săraci,iar,de atunci,în fiecare an,în Ajunul Nașterii Domnului,Moș Crăciun vine cu sania trasă de reni,intră pe horn și ne pune sub brad cadourile mult așteptate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei