Animale și plante

Vietăți cu viața foarte scurtă

Vietăți cu viața foarte scurtă

Nr 27 Poți crede că pe Terra există vietăți cu o viață atât de scurtă că abia apucă să se maturizeze, se împerechează și apoi mor? Iar altele au viața propriu-zisă mai scurtă decât perioada intermediară între stadiul de larvă și cel de insectă adultă.

Citește tot
Cum să-l dezvăţ să iasă din casă?

Cum să-l dezvăţ să iasă din casă?

Am un motănel de trei luni care iese pe scara blocului când se deschide uşa de la intrare. Am încercat să-l las puțin afară, să vadă cum e, l-am aşteptat la uşă şi s-a întors singur, peste vreo zece minute, dar tot nu s-a dezvăţat de vechiul lui obicei. Crina Munteanu, Piteşti

Citește tot
Parfum de lavandă

Parfum de lavandă

Pentru mireasma ei îmbătătoare, mamele și bunicile noastre o adunau în mănunchiuri și o țineau în săculeți de pânză în dulapurile cu haine, ca să țină departe moliile.

Citește tot
Vietăți monogame

Vietăți monogame

Deși dragostea care durează o viață-ntreagă este considerată o raritate printre oameni, în regnul animal există câteva specii care sunt 100% monogame, credincioase partenerilor pe care și-i aleg. Chiar dacă n-o să ajungă niciodată la altar, se comportă ca și cum ar fi soț și soție!

Citește tot
Salamandre multicolore

Salamandre multicolore

Seamănă cu șopârlele la prima vedere – însă sunt amfibieni, adică pot trăi și în apă, și pe uscat, la fel ca broaștele. Sunt timide și inofensive și arborează un surâs permanent. Pielea lor variat colorată e netedă și umedă, spre deosebire de șopârlele care au pielea uscată și acoperită cu solzi.

Citește tot
Ursul panda, un animal solitar

Ursul panda, un animal solitar

Originar din China, ursul panda gigant este ușor de recunoscut datorită petelor negre distincte din jurul ochilor, urechilor și de pe membre. El se numește astfel pentru a face distincția dintre panda roșu, despre care se spune că face parte din familia ratonilor. Deoarece nu se știu foarte multe despre drăgălașii și simpaticii urși panda, iată câteva aspecte importante pe care trebuie să le cunoști: 

Citește tot
" "