6 motive să-ți cumperi un dihor ca animal de companie 

În mod sigur, dihorul nu e un animal de companie pentru oricine. Însă dacă nu prea te încântă ideea de a avea un câine sau o pisică, atunci noi îți spunem câteva motive pentru care ai putea fi stăpâna ideală pentru un dihor. Acestea sunt:

Dihorul este un animal jucăuș și curios

Dihorul se aseamănă cu pisicile și câinii în ceea ce privește plăcerea de a se juca. Atât cu tine, cât și cu jucării, modul în care se joacă te va binedispune instant.

Sunt sociabili și prietenoși

Deseori e recomandat să ai doi dihori, mai ales dacă îi lași singuri o perioadă mai mare de timp. Dihorii au nevoie atât de atenția ta, cât și de compania altor animale.

Sunt foarte inteligenți

Dihorul este un animal inteligent, care se adaptează oricărui mediu, putând fi chiar dresat. Acesta poate fi învățat să folosească litiera, întocmai ca pisicile.

Sunt animale silențioase

Nu vei simți prea mult diferența dintre o pisică și un dihor, cel puțin nu din punctul de vedere al somnului. Dihorii își petrec mare parte din zi dormind. În plus, singurele zgomote pe care le fac sunt atunci când sunt speriați sau răniți.

Sunt animale mici

Dihorii sunt animale de dimensiuni mici, care nu au nevoie de prea mult spațiu. De obicei, ei trebuie să stea într-o cușcă, dar au nevoie și de timp petrecut în afara cuștii, indiferent de mărimea acesteia.

Sunt ușor de hrănit

Există hrană specială pentru dihori, care a devenit disponibilă și la noi în țară. Deși sunt animale carnivore, e recomandat ca dihorilor domestici să nu li se dea carne crudă.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "