Fiecare fluture este frumos, dar unora dintre ei natura le-a stropit aripile în nuanțe viu colorate, încât este o încântare să-i privești. Să-i descoperim deci pe cei care au mai multe șanse să câștige titlul de cel mai frumos fluture din lume.

Fluturele Morpho Menelaus

Este una dintre speciile de fluturi care-ți iau ochii prin superbele nuanțe de albastru care se regăsesc pe aripile sale. De la albastru metalic la albastru cobalt,aripile fluturelui Morpho Menelaus par că prind viață la fiecare zbor. Trăiește în pădurile ecuatoriale din America Centrală și de Sud,și pe lângă faptul că sunt printre cei mai frumoși fluturi din lume,ei se numără și printre cei mai mari,anvergula aripilor având aproximativ 15 cm.

Fluturele lui Ulises

Nuanțele azurii ale mărilor tropicale se regăsesc pe aripile Fluturelui lui Ulises. Interesant este faptul că aripile sale sunt albastre doar pe deasupra,iar în momentul în care zboară razele soarelui se reflectă prin ele și astfel poate fi văzut de la mare distanță. În perioada de repaus aripile sunt maro,ceea ce-l ajută să se ascundă de eventualii prădători,care l-ar pândi în pădurile luxuriante din Australia.

Fluturele cu aripi de sticlă

Această specie de fluturi este una dintre cele mai fascinante,deoarece aripile sale sunt în cea mai mare parte transparente. Poate fi zărit în Panama,Venezuela și Mexic,unde localnicii l-au poreclit „fluturele oglinjoară”. Marginile opace ale aripilor sunt presărate cu nuanțe de maro,roșu,portocaliu și alb,care-l ajută să se camufleze în natură.

Fluturele Leopard

Tocmai din estul îndepărtat,din Singapore,vine una dintre cele mai uimitoarea specii de fluturi,Fluturele Leopard. Denumirea sa vine bineînțeles de la coloritul corpului său,care este o copie fidelă a blănii temutului prădător. Nuanțe de galben strălucitor și portocaliu –stacojiu se regăsesc pe aripile sale,pe care natura le-a stropit din loc în loc cu puncte negre. Deosebite sunt și marginile aripilor,ce pot fi confundate cu ușurință cu o broderie țesută cu multă migală.

Fluturele păun

Candidatul bătrănului continent Europa la mult râvnitul titlu este Fluturele Păun. Deși nu este un fluture de mari dimensiuni,aripile sale par ieșite de sub mâna măiastră a unui mare pictor.  Nuanțele de roșu-arămiu,galben,maro și mov de pe spatele său îl fac să fie o apariție de neuitat.


Citește și:

Cele mai haioase rase de câini pitici

Pericolele verii la câini


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei