Este simbolul național al Indiei și se remarcă printr-un penaj extravagant. Masculul e acoperit cu pene de culoare albastru-verzui, cu o trenă lungă de 150 cm.

Pasărea impresionează nu doar prin frumusețe,ci și prin spectacolul extraordinar pe care-l dă,menit să atragă atenția partenerelor înaripate din aceeași specie. Se plimbă țanțoș,după care își desface evantai coada stufoasă,plină de „ochi“ irizanți. Apoi,își scutură corpul și scoate sunete ascuțite,tânguitoare. Când se înserează,păunul se refugiază pe crengile copacilor,de unde coboară înainte de ivirea zorilor. Când se simte amenințat,o ia la fugă,scoțând sunete prin care-și avertizează semenii. Din cauza penajului bogat,poate zbura doar pe distanțe scurte.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei