Este o pasăre cântătoare extrem de răspândită în ţara noastră şi face parte din familia Paridae. Nu trăieşte doar pe teritoriul Europei, ci şi în estul Japoniei şi în sudul Indoneziei.

Dieta piţigoiului este alcătuită în principal din seminţe,insecte,păianjeni şi nuci,dar în captivitate poate fi hrănit cu seminţe de floarea-soarelui sau cu larve. Femelele depun între 5 şi 11 ouă,iar cuibul are forma unei cupe,fiind construit din muşchi,iarbă şi alte materiale moi.

Piţigoii îşi mai pot clădi cuiburile atât în scorburile copacilor,cât şi în cutii făcute de mâna omului în acest scop. Pentru că este o vieţuitoare atât de răspândită,cu numeroase subspecii,dar şi datorită faptului că trăieşte în apropierea oamenilor,piţigoiul este una dintre cele mai studiate păsări din lume.

Cântecul distinctiv,interpretat de masculi este unul dintre cele mai familiare sunete ale primăverii,spun specialiştii. Există numeroase variaţii ale aceluiaşi cântec,iar un piţigoi mascul va folosi în jur de 40 pentru a le impresiona pe femele.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei