Plante care sunt periculoase pentru animalele de companie 

Dacă eşti un/o pasionat/ă de plante şi te mândreşti cu frumoasa ta colecţie, dar ai şi un căteţ sau o pisică, atunci cu siguranţă că te-ai confruntat cu următoarea situaţie. Animalul de companie ţi-a distrus plantele.

Trebuie să ştii că sunt plante care pot să afecteze grav animalele de companie. Pentru a te ajuta,CasoTeca îţi prezintă plante care sunt periculoase pentru animalele de companie.
 
Chiar dacă ai muştruilit căteţul să nu-ţi mai distrugă plantele,într-un final va ajunge să repete trăznaia. Iar dacă se apucă de distrus plantele care sunt dăunătoare animalelor de companie,atunci ai putea rămâne şi fără plantă,şi fără câine. Pentru a evita astfel de situaţii,iata ce plante sunt dăunătoare pentru animalele de companie.
 

Dieffenbachia

 
Aceasta este o plantă de apartament originară din Africa,foarte apreciată pentru modelele de alb şi verde ale frunzelor. Aceste plante sunt rezistente şi nu trebuie să le porţi de grijă. Cel mai important lucru este să le oferi un mediu călduros şi umed. Dar,oricâte avantaje ar avea această plantă,ea vine şi cu dezavantaje. Cel mai mare dintre ele:dacă sunt mâncate,aceste sunt otrăvitoare. Dacă frunzele sunt înghiţite,acestea pot provoca iritaţie şi umflături în jurul gurii animalelor. Greaţa şi multă durere fac şi ele parte din pachet. Şi asta pentru că frunzele conţin mici cristale numite oxalaţi de calciu. Deşi nu ar trebui să fie mortale,aceste plante îţi pot cauza multă durere. De aceea,nu le păstra acolo unde căţelul ar putea avea acces.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "